• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • Siirt 20 °C

ÖSYM'den üniversite başvuruları ile ilgili şok gelişme

ÖSYM'den üniversite başvuruları ile ilgili şok gelişme
Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler YGS sınavı ne zaman ve YGS başvuruları ne zaman alınacak merak ediyorlar. Ösym sınava girecek olan öğrencilere büyük kolaylık sağladı.Bakanlık 2 aşamalı olan sınavın ilk adımı ve tüm bölümlerin gireceği ortak sına

Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler YGS sınavı ne zaman ve YGS başvuruları ne zaman alınacak merak ediyorlar. Ösym sınava girecek olan öğrencilere büyük kolaylık sağladı.Bakanlık 2 aşamalı olan sınavın ilk adımı ve tüm bölümlerin gireceği ortak sınav olan YGS başvuru tarihini açıkladı. YGS ne vakit? YGS başvuruları ne vakit?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), üniversiteye giriş sistemi başvurularında adayların mağdur olmaması için yeniliğe gitti.

Bu yıl ilk kez uygulanacak sistemle, adaylar artık önce başvurularını yapacak ardından sınav ücretini yatıracak.

ÖSYS sürecinde daha önceki yıllarda üniversite adayları, önce sınav ücretini yatırıyor, ardından başvurularını tamamlıyordu.

ÖSYM'nin "sınav ücretini yatırmış olmanın başvurunun tamamlandığı anlamına gelmediğine ilişkin uyarılarına" rağmen sayıları binleri bulan bir çok aday, başvurularını tamamlamadığı için mağdur oluyordu.

ÖSYM bu mağduriyetlerin önüne geçmek için bu yıl ÖSYS başvuru sürecinde yeniliğe gitti.

Aday el rehberine göre, adaylar bu yıl YGS için 5-19 Ocak'ta bir başvuru merkezi veya sınav koordinatörlüğüne giderek kişisel bilgilerini ve sınava girmek istedikleri yer tercihlerini bildirecek.

 

Bu haber toplam 2053 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim