• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • Siirt 16 °C

Pazarcı Esnafı Sabit Semt Pazarına Yerleşti

Pazarcı Esnafı Sabit Semt Pazarına Yerleşti
Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın'ın çabaları sonucu şehir merkezinin can damarı olan Güres Caddesinin yıllardır seyyar satıcılar tarafından pazar kurularak işgal edilmesinin önüne geçiliyor.

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın'ın çabaları sonucu şehir merkezinin can damarı olan Güres Caddesinin yıllardır seyyar satıcılar tarafından pazar kurularak işgal edilmesinin önüne geçiliyor. Siirt Belediyesi, haftanın 4 günü Güres'e bağlı bulunan caddelerde pazar kurarak trafik akışını ciddi anlamda olumsuz etkileyen pazarcı, köy ürünleri satıcıları ve Aydınlar Caddesinde kaldırımı mesken tutan seyyar satıcılara yönelik sabit semt pazarı kurdu.

Siirt Belediyesi, vakıflar müdürlüğüne ait eski Sebze Hali üzerinde 250 reyonluk ve 100 araçlık park alanından oluşan Sabit Semt Pazarı'yla, ilimizdeki tüm satıcıları tek çatı alında toplatarak aynı zamanda hem satıcılara hem de müşterilere yönelik temiz bir alışveriş imkânı da sağlıyor.

Sabit semt pazarının kurulmasının ardından pazarcı esnafının yer tespiti yapılabilmesi için Siirt Belediyesi Konferans salonunda kura çekimi yapıldı. Siirtli pazarcıların katılım sağladığı kura çekiminde pazarcılar kendi yerlerini çektikleri kura ile kendileri belirledi. Çekilen kura ile birlikte pazarcılar Sabit Semt pazarında ki yerlerini alarak satışlarına başladılar.

Bu haber toplam 1276 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim