• BIST 9079.97
  • Altın 2325.121
  • Dolar 32.4616
  • Euro 34.8575
  • Siirt 5 °C

Selahattin Demirtaş'tan Salvolar!

Selahattin Demirtaş'tan Salvolar!
SİİRTAJANS.COM- CNNTURK ekranlarında Şirin Payzın’ın sorularını yanıtlayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gündeme dair çok önemli ve çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.Demirtaş’ın 2015 Genel Seçimleriyle ilgili çok iddialı açıklamaları gündeme bo

SİİRTAJANS.COM- CNNTURK ekranlarında Şirin Payzın’ın sorularını yanıtlayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gündeme dair çok önemli ve çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.Demirtaş’ın 2015 Genel Seçimleriyle ilgili çok iddialı açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

HDP  Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş 2015 Genel Seçimleriyle ilgili çok am çok iddialı açıklamalarda bulundu.Seçim barajına çok sert bir çıkışta bulunan Demirtaş seçim barajını aşacaklarını ve Türkiye’de artık seçim barajı denilen bir şeyin kalmayacağını iddia etti.Selehattin Demirtaş canlı yayında adeta bombaladı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 2015’te yapılacak genel seçimlere yönelik yaptığı değerlendirmede, “Biz barajı aşacağız. Barajı öylesine aşacağız ki bir daha bu baraj tartışması Türkiye’de kalmayacak” dedi.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, son siyasal gelişmeler ve HDP’nin çalışmalarına ilişkin Şişli Kent Kültür Merkezi’nde düzenledikleri toplantıda çeşitli açıklamalarda bulundu. Demirtaş, partililerin ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, 2015 yılında gerçekleşecek genel seçimlere ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

 

Yüzde 10 seçim barajıyla ilgili olarak Demirtaş, “Elbette ki yüzde 10 barajı bizim savunduğumuz yada savunabileceğimiz bir sistem değil. Biz barajı inan ki aşacağız. Barajı öylesine aşacağız ki bir daha bu baraj tartışması Türkiye’de kalmayacak. Biz barajı aşarak yıkacağız. Fakat seçim barajı bizim için bir problem değil. Bizim dışımızda çok sayıda parti var ve her birinin temsil hakkı ve temsil kabiliyeti ve yeteneği vardır. Ama bir milletvekiliyle ama iki milletvekiliyle. İnsanlar destekledikleri partinin parlamentoya girmesi hakkında sahiptir” şeklinde konuştu.

Selahattin Demirtaş, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir yerde kalmıştık. İşte şimdi nerde kalmıştık tam oradan başlıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimindeki ilkelerimizi şimdi parti çatısı altında çok daha ilkeli, çok daha güçlü çok daha görkemli bir kampanya ile 2015 seçimlerinde bütün Ortadoğu’ya damga vuracak çalışma ile bugün startını vermiş oluyoruz” dedi.

Konuşma sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, bir basın mensubunun MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Tunceli’ye ziyaretini nasıl değerlendirdiği ile ilgili sorusu üzerine, “Bütün siyasetçiler, bütün siyasi partiler Türkiye’nin her ilinde, her ilçesinde, her yerde tabi ki siyasi çalışma yapabilir. Bu konu ile ilgili hiçbir sorunla sıkıntı ile karşılaşmamaları bizim temel dileğimiz beklentimizdir. En çok sorunla engelleme ile karşılaşan parti olarak biz bunu daha çok yaşıyoruz. Ancak MHP’nin Dersim ziyareti Başbakan’ın kışkırtması provokasyonu üzerine Dersim’e, Dersimlilere meydan okumaya dönüştüğü için Dersim halkıda günlerdir protesto eylemleri ve gösterileri yapıyorlar. Şimdi Dersim hakkının 37-38’de başlayan acısı, travması yaşadığı bütün o sıkıntıları görmezden gelip bunlara dönük hakaretvari bir dil kullanım Dersimli’nin değerlerine inançlarına hakaret ettikten sonra ben bunu birde Dersim’de tekrarlayacağım demek oradaki insanları başlı başına tahrik etmektir” açıklamasında bulundu.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1515 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim