• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Siirt 27 °C

SİİRT 1 MAYIS EMEK ve DAYANIŞMA GÜNÜ

SİİRT 1 MAYIS EMEK ve DAYANIŞMA GÜNÜ
SİİRT 1 MAYIS EMEK ve DAYANIŞMA GÜNÜ

Tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimizde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları çoşkulu bir şekilde yapıldı.

Davul zurna ve halaylar çekilerek kutlanan etkinlikte Akınay, özetle şöyle dedi; “Bugün 1 Mayıs, bugün işçilerin uluslararası düzeyde mücadele, dayanışma ve birlikte hareket etme kararlılığı gösterdiği gündür. Bugün tüm dünyada emekçiler, hak ve özgürlükleri için hep birlikte sesini yükseltiyor. Ülkesi, ulusu, ırkı, siyasal görüşü, dini, mezhebi, dili, cinsiyeti, yaşı, mesleği ne olursa olsun, yurdumuzda ve dünyanın dört bir yanında emekçiler bir araya gelip taleplerini haykırıyor.
Ekmek, barış, özgürlük için bir araya geldik. Herkese ekmek, Siyasal ve ekonomik demokrasi yolunda özgürlük. Adalet temeline dayalı toplumsal barış. Çoğulcu ve özgürlükçü demokratik düzenin tüm kural ve kurumlarıyla ülkede egemen olması için bir araya geldik. Biz insana yakışır koşullarda çalışmak ve yaşamak istiyoruz. Biz sosyal adalet, eşitlik ve refah istiyoruz. Tüm çalışanlar için insan onuruna yaraşır yaşama koşulları ve sendikal haklar istiyoruz. Alanlardan yankılanan bu sesimiz iyi anlaşılmalıdır. Emekçilerin hak ve özgürlük taleplerine kulak verilmelidir. Emek karşıtı politikaların ekonomik refah ve toplumsal barış getirmeyeceği bilinmelidir.
7 Haziran 2015 genel seçimlerinde, içinde bulunduğumuz şartları dikkate alarak geleceğimizi ve nasıl bir ülkede yaşamak istediğimizi belirleyeceğiz. 1 Mayıs’ta alanlardan bir kez daha sesleniyoruz; Toplumsal barış ve huzur demokratikleşmeyle sağlanır. Özgürlükçü ve çoğulcu bir demokrasi için gerekli adımlar ivedilikle atılmalıdır.
1 Mayıs birlik, mücadele ve dayanışma günü tüm emekçilere kutlu olsun”.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2386 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim