• BIST 9645.02
  • Altın 2418.541
  • Dolar 32.5551
  • Euro 34.8228
  • Siirt 20 °C

Siirt Basın Kontrol Kurulu, Yerel Gazeteleri Denetlendi

Siirt Basın Kontrol Kurulu, Yerel Gazeteleri Denetlendi
Siirt İl Merkezinde yayın yapan günlük gazeteler ile Kurtalan ve Baykan ilçelerinde de haftalık yayın yapan yerel gazeteler, Siirt Valiliği tarafından oluşturulan Basın Kontrol kurulu tarafından denetlendi.

İl Merkezinde günlük yayın yapan Siirt gazetesi ve Siirt’te Sonsöz gazeteleri ile Kurtalan ve Baykan ilçelerinde de haftalık yayın yapan Kurtalan Gazetesi,  Kurtalan Ekspres Gazetesi ve Baykan’ın Sesi Gazetesi, Siirt Valiliği tarafından oluşturulan Basın Kontrol kurulu tarafından denetlendi
Denetimler, Siirt Valiliği İl Basın Kontrol Kurulu Başkanı, İl Basın ve Hakla İlişkiler Müdürü Mehmet Şükrü Uras,  Kontrol Kurulu Üyesi, İl Defterdarlığı Muhasebe Müdürü Ömer Engin ile Kontrol Kurulu Üyesi, Siirt’te Sonsöz Gazetesi Muhabiri Mehmet Niyazi Deniz tarafından yapıldı.


İl Basın Kontrol Kurulu üyeleri, yaptıkları incelemeler sonucunda yerel gazetelerin yayın periyodu hakkında rapor düzenledi.


Raporda gazete içeriği, haber, ilan, kategori, dizgi-baskı, personel, gazete arşivi, tutulması zorunlu defterler, Fikir işçilerinin SSK primleri ve özlük hakları gibi konuların yanı sıra gazetelerin eksiklikleri ve çalışan fikir işçilerinin sorunları ile sosyal güvencelerine ilişkin bilgiler yer aldı.


Bu kapsamda yerel gazeteleri yerinde inceleyen denetleme kurulu üyeleri, çalışmalarını bir rapor haline getirdi.


İl Basın Kontrol Kurulu Başkanı M. Şükrü Uras,”Basın İlan Kurumunun Teşkiline dair 195 sayılı kanun ve bu kanuna ilişkin yeni yayımlanan “Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliği” ile ilgili yapılan mevzuat değişiklikleri hakkında gazete sahiplerine bilgiler aktarıldığını, yapılan iş ve işlemlerin bu yönetmelik kapsamında değerlendirileceğini belitti.


Uras, denetleme kurulunun hazırlayacakları denetim raporlarının sonuçlarını, Kaymakamlıklara ve gazetelere tebliği edileceğini sözlerine ekledi.

 

Bu haber toplam 1152 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim