• BIST 9079.97
  • Altın 2325.333
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9323
  • Siirt 5 °C

Siirt Belediyesi'nden Cizre için ilaç kampanyası - SİİRT HABER

Siirt Belediyesi'nden Cizre için ilaç kampanyası - SİİRT HABER
Siirt'in değişik mahallerine yerleşen vatandaşlar için Siirt Belediyesi bünyesinde yürütülen “Botan Halkı Dayanışma” kampanyası çerçevesinde ilaç kampanyası başlatıldı.

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak’ın Cizre ilçesinden göç etmek zorunda kalan ve Siirt'in  değişik mahallerine yerleşen vatandaşlar için Siirt Belediyesi bünyesinde yürütülen  “Botan Halkı Dayanışma”  kampanyası çerçevesinde ilaç kampanyası başlatıldı.

Belediye bünyesinde sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak’ın Cizre ilçesinden Siirt’te göç etmek zorunda kalan vatandaşlar için başlatılan “Botan Halkı Dayanışma”  kampanyası çerçevesindgeçtiğimiz hafta belediye bünyesinde kurulan sağlık ekibi tarafından başlatılan sağlık taraması sürüyor.

Devam eden sağlık taraması çalışmaları kapsamında Cizreli vatandaşların genel sağlık hizmetlerinin yanı sıra çocuk ve kadınlara psikolojik destek veriliyor.  Genel sağlık hizmetleri kapsamında en çok tansiyon, şeker ve kronik hastalıklarına ait ilaç ihtiyacı tesbit edilerek  bu hastaların tedavilerinin aksaması için Sağlık ekibi tarafından ilaç kampanyası başlatıldı.

İlaç kampanyası ile ilgili açıklama yapan Belediyem Sağlık Birimi Sorumlusu  Dr. Sıracettin Onursal Cizreli vatandaşlara yönelik belediyemiz bünyesinde başlatılan dayanışma kampanyasının aralıksız devam ettiğini ifade ederek, “Cizre’den göç etmek zorunda kalan vatandaşlarımız için çocuklar için başta antibiyotik olmak üzere diğer çocuk ilaçlarının yanı sıra tansiyon ve şeker hastalığı ilaçlarına  ihtiyaç duyuyoruz.  Bu anlamda başta kentte bulunan eczaneler olmak üzere, bölgede bulunan ilaç depoları ve ilaç firmalarından Cizreli yurttaşlarımız için başlattığımız kampanya destek ve katkıda bulunma çağrısında bulunuyoruz” dedi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1548 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim