• BIST 9687.5
  • Altın 2503.864
  • Dolar 32.587
  • Euro 34.848
  • Siirt 27 °C

Siirt Fıstığı Standını, Cumhurbaşkanı Erdoğan Ziyaret Etti

Siirt Fıstığı Standını, Cumhurbaşkanı Erdoğan Ziyaret Etti
BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve 7. Coğrafi bölgenin, 7 ürünle temsil edildiği, 5. Türk Patent Ödülleri Töreni Coğrafi İşaret Sergisi'nde, Güneydoğu Anadolu Bölgesini Siirt temsil etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı ve 7 bölgeden 7 coğrafi işaretin sergilendiği, Coğrafi İşaret Sergisi'nde Tescilli Siirt Fıstığı tanıtılarak, görücüye çıktı.

Coğrafi İşaret Sergisi'nde Siirt Fıstığının tanıtıldığı stant büyük ilgi gördü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödül töreni öncesinde' ‘Siirt Fıstığı', 'Malatya Kayısısı', 'Aydın İnciri', 'Beypazarı Kurusu', 'Giresun Tombul Fındığı' 'Mersin Cezeryesi' ve 'İzmit Pişmaniyesi'nin tanıtıldığı tescili coğrafi işaret alan 7 coğrafi bölgeden 7 coğrafi işaretin sergilendiği stantları tek tek gezerek, işaretler ve tanıtılan ürünler hakkında bilgi aldı.

Siirt’in coğrafi işareti ile simgelenen Siirt Fıstığının tanıtıldığı standı, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Lütfi Elvan ve Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık ve ile birlikte inceleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, stanttaki görevlilerle sohbet ederek, bilgi aldı.

Sayın Cumhurbaşkanımıza, Siirt Fıstığının özellikleri ve Avrupa Birliği’nin Mali Destek programınca desteklenen "Siirt Entegre Fıstık İşleme Tesisi Projesi' hakkında bilgi verildi.

 

Bu haber toplam 1867 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim