• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Siirt 12 °C

Siirt Tanıtım Günleri Ankara’da Başladı

Siirt Tanıtım Günleri Ankara’da Başladı
Siirt Valiliği himayesinde, Siirt Vakfı ve Ankara Siirtliler Dayanışma Vakfı [Sidav] tarafından bu yıl Ankara’da düzenlenen ‘SiirtTanıtım Günleri’, Atatürk Kültür Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açtı.

Siirt, Ankara ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirleri ve önemli konukları ağırlayan ’Siirt Tanıtım Günleri’, ilk gününde ziyaretçi akınına uğradı.

Siirt Valiliği Gençlik Merkezi Gösteri Sanatlar Topluluğu’nun gösterisi  ile başlayan açılış töreninden sonra kurdele kesilerek protokol üyeleri ve konuklar stantları ziyaret etti.

Ankara'da düzenlenen Siirt Tanıtım Günlerine; Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'ın yanı sıra Kırşehir Valisi Necati Şentürk, HSYK Başkan Vekilli Taci Bayhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Eski Siirt Valisi ve Isparta MHP Milletvekilli Nuri Okutan, Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Bursa Ak Parti Milletvekilli Müfit Aydın, İzmir Ak Parti Milletvekilli Necip Kalkan Siirt eski Ak Parti Milletvekilli Afif Demirkıran, İstanbul Siirt Vakfı Başkanı Zeki Akyüzlü, Siirt eski Milletvekilli ve SİDAV Başkan'ı Yılmaz Helvacıoğlu, Kurtalan,Tillo, Pervari ve Şirvan İlçe Belediye Başkan'larının yanısıra siyaset, sanat, Bürokrat ve iş dünyasından davetliler, Türkiye'nin değişik illerinde faaliyet gösteren dernek ve vakıflar ile Ankara'da yaşayan Siirtliler katıldı.

Ankara Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törende açılış konuşmadı yapan Vali Mustafa Tutulmaz;" Tarihi geçmişi 12 bin yıla dayanan Siirt'in farklı kültür ve medeniyetleri bir arada yaşatan kadim bir şehir olduğunu belirtti.

Siirt'e yaşayan tüm kültürlerin huzur iklimi ve kardeşlik hukuku içinde yaşadığına dikkat çeken Vali Tutulmaz, "Siirt kültürel değerleri doğal güzellikleri ve yaşam biçimi olmasına rağmen, bugün geldiğimiz noktada hak ettiği gelişmişlik düzeyinde olmadığını görüyoruz. Bu gelişmişlik düzeyini artırabilmenin yollarından biride işte bu tür etkinliklerdir. Bu etkinliklerin Hemşeri buluşmasında önemli bir etkisi var. Ancak bu etkinliklerin asıl amacı, kalkınma, gelişme ve işsizlik sorununun çözümüne katkı sunmak, Siirt'te daha fazla yatırımların yapılmasını sağlamaktır. Siirt'imizin sosyo-ekonomik gelişmesini arttırabilmek yönünde özellikle turizm ve kültürel ve diğer iktisadi alanlarda çalışmalarımız her geçen gün artmaktadır. Bu bölgede yatırımların artırılması için özel ilgiye ve desteğe ihtiyacı var. Bu da inşallah Cazibe Merkezleri projesi ile önemli ekonomik gelişmeler yaşanacaktır. Bizde Valilik olarak,Turizm alt yapısının geliştirilmesi yönünde önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Veysel Karani Hazretlerinin türbesi etrafındaki çarpık yapılarıdan temizliyoruz. Buradaki kentsel dönüşüm ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı. Ayrıca Tillo' da devam eden turizmin alt yapı çalışmaları son aşamaya gelindi.  Bu turizm projeleri ve diğer alanlarda yapılan yatırımların tamamlanması ile birlikte Siirt ilimizin gelişimine önemli bir katkı sağlanacaktır. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ise; Türkiye'de kültürlerin birbirini tanıması için bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Herkesi Siirt'e davet eden Aktay "2002'den bu yana Siirt büyük değişimler kaydetti. Siirt 320 bin nüfuslu kadim bir şehir. Tarih öncesine giden bir kadimliği var. Yapılan bazı kazılarda 13 bin yıl öncesine dayanan bir şehir. 'Şehrin kimliği nedir' diye soracak olursanız, 3 dilli bir şehir. Şu terör belası olmasaydı, 3 kültür, 3 farklı tabaka, 3 farklı insan tipi bir arada yaşamış. Bütün dünya gelişirken Siirt yerinde kalmayacak elbette, Siirt kültürel zenginleşme yaşayacak" dedi.

Aktay, Organizasyonsa destek veren ve Siirt halkıyla bütünleşen Vali Mustafa Tutulmaza teşekkür ederek, sözlerini tamamladı.

Açılışın ardından tanıtım günlerine katılan davetliler kültür merkezinde, Siirt'in yöresel el sanatları ve yemeklerinden oluşan stantları gezdi.

Siirt'in yerel sanatçıları tarafından verilen üç dilli konserler ilgiyle izlendi.

Siirt Tanıtım Günleri'nin, 9 Ekim tarihine kadar süreceği bildirildi.

 

 

Bu haber toplam 2819 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim