• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Siirt 22 °C

Siirt Valisi aday öğretmenlerle toplantı yaptı - Sİirt Haber

Siirt Valisi aday öğretmenlerle toplantı yaptı - Sİirt Haber
Geçen ay yapılan öğretmenler atamalarında Siirt'e atanan 780 öğretmenden 164 öğretmenin danışmanlık eğitimi Kültür Turizm İl Müdürlüğü toplantı salonunda başladı.
Aziz Şehitlerimizi için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, yeni göreve başlayan genç öğretmenlere hitap eden Vali Mustafa Tutulmaz,"Öğretmenliğin bir vicdan işi olduğunu ve sınıfta öğrencileriyle baş başa kalan öğretmenin aslında vicdanıyla baş başa kaldığını" söyledi.
 
Vali Tutulmaz, öğretmenlik mesleğinin birçok sorumluluklar getirdiğini de belirtti.
 
Bunların başında devletin koyduğu kurallara uymanın geldiğini belirten Vali Tutulmaz “Göreve başlamadan önce herkes her türlü şartlarda çalışmaya hazır olduğunu belirtiyor. Ancak bu durum göreve başladıktan sonra değişiyor. Herkes bu kurallara uymak zorundadır. Bu kurallar  binlerce yıllık birikimin damıtılması sonucu konulmuş kurallardır. Herkes bu kurallara uymakla mükelleftir. Bunun bilincinde olmanız gerekiyor. Hiç kimse keyfi davranamaz. Çünkü göreve başlarken bu kurallara uymayı da kabul etmiş oluyoruz. Bunu kabul etmeyenler görevi bıraksınlar. Herkesin kılık kıyafet başta olmak üzere, yasalarla belirlenen kurallara uyması gerekiyor. Öte yandan öğretmenlik bir vicdan işidir. Sınıfta öğrencileriyle baş başa kalan öğretmeni denetlemek diğer devlet memurları gibi kolay değildir. Aslında öğretmen sınıfta vicdanıyla baş başadır.” dedi.
 
Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay da yaptığı konuşmada ilde görev yapan öğretmenlerin kıdem ortalamasının ancak 17 ay olduğunu ve her yıl bu öğretmenlerin 3 te birinin değiştiğini belirterek, bakanlığın bu konuyu sona erdirmek için çalışma içinde olduğunu söyledi.
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2073 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim