• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Siirt 12 °C

Siirt Valisi'nden Öğretmenler Günü mesajı

Siirt Valisi'nden Öğretmenler Günü mesajı
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz öğretmenler günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

VALİ MUSTAFA TUTULMAZ’IN “ÖĞRETMENLER GÜNÜ” KUTLAMA MESAJI

 

“Eğitim ordumuzun fedakâr neferleri olan öğretmenlerimizi, kendilerinin bilgelik ve fazilet misyonuna adanan 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle tebrik ediyorum. 

  

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında ‘Başöğretmen’ unvanını alması vesilesiyle, 1981 yılından itibaren her yıl 24 Kasım’ı Öğretmenler günü olarak kutlamaktayız.

 

Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. Öğretmenlerimiz, tarifsiz bir çalışkanlık ve azimle bilim ve kültür hazinesini vatanın tüm noktalarına taşıdılar ve tarihin vicdanı onları Cumhuriyet modernleşmesinin öncüleri olarak taçlandırdı. 

 

Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz dün ve bugün olduğu gibi yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir.

 

Ülkemizin geleceği, öğretmenlerimizin bilgiyi aktarmak yanında bilgi üretme misyonunu da layıkıyla yerine getirmelerine bağlıdır. Öğretmenler Gününü kutlamak, ülkemizde eğitim sisteminin içinde bulunduğu sorunları, öğretmenlerimizin ihtiyaçlarını yeniden düşünmek ve bunların çözümü için daha yoğun çalışmak açısından bir fırsat olarak değerlendirilmelidir.

 

Öğretmenlerimizden beklentimiz; çocuklarımıza ve gençlerimize, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, sorgulamayı, akılcılığı ve bilimselliği öğretmeleri, onları eleştirel düşünce sistemine sahip, kişilikli, kendine güvenen, ülkesini ve Milletini seven bireyler olarak yetiştirmeleridir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anarken; bu kutsal mesleği seçen öğretmenlerimiz ile emekli olmuş öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

 

 

                                                                                           

 

Bu haber toplam 1954 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim