• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • Siirt 8 °C

Siirtli Vatandaşlara İlahi Konseri Verildi

Siirtli Vatandaşlara İlahi Konseri Verildi
Siirt Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Demokrasi meydanında halka, Siirt Vakfının düzenlemiş olduğu ilahi konseri verildi.

Siirt Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Demokrasi meydanında halka, Siirt Vakfının düzenlemiş olduğu ilahi konseri verildi. Vakfın düzenlemiş olduğu ilahi konserinde Vakıf assolisti İbrahim Çaban tarafından Kürtçe, Türkçe ve Arapça ilahiler seslendirildi.

Siirt Belediyesi tarafından organize edilen Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde Siirtli vatandaşlara, 15 Temmuz Demokrasi meydanında Siirt Vakfı tarafından düzenlenen ilahi konseri verildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ilahi konserinde sahne alan Vakfın assolist sanatçısı İbrahim Çoban, Siirt’in kültür ve medeniyetini simgeleyen ortak dillerin kullanıldığı Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahileri seslendirdi. Büyük bir beğeniyle izlenen konserde vatandaşlar okunan ilahilere eşlik etti.

Amaçlarının unutulmaya yüz tutmuş def geleneğinin gün yüzüne çıkarmak ve insanımıza tekrardan sevdirmek ve benimsek olduğunu belirten Siirt Vakfı Şube Başkanı Nevzat Amcalar, şunları söyledi,”Siirt Vakfının bünyesinde asrısaadetten bu yana gelen maalesef unutulmaya yüz tutmuş def geleneğini gün yüzüne çıkarmak ve insanımıza tekrardan bunu sevdirmek ve benimsetmek amacı ile def ve ilahi grubu projesini hayata geçirdik. Umarız ki, unutulan bu geleneği halkımıza bir nevi hatırlatır ve benimsetiriz” dedi.

Bu yıl Ramazan etkinliklerin simgesi olacak olan 15 Temmuz Demokrasi meydanda kurulan platformda verilen konser, gece boyu sürdü.

Bu haber toplam 1142 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim