• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • Siirt 10 °C

Siirt’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı

Siirt’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı
Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 93. yıldönümü, yurt içinde olduğu gibi İlimizde de çeşitli törenlerle kutlanacak.

Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri, 28 Ekim 2015 Çarşamba günü saat 13.30'da Cumhuriyet Meydanında mülki ve askeri erkân, öğrenciler, halk ve çelenk taşıyıcılarının yerlerin almasından sonra, saat 13.30'da Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlanacak.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının eşliğinde göndere bayrak çekilmesiyle buradaki tören sona erecek.

29 Ekim Perşembe günü ise ilk tören Siirt Valisi Mustafa TUTULMAZ'ın Saat 10.00 – 10:30 arasında Makamında, Devlet adına tebrikleri kabul etmesiyle başlayacak. Saat 10.45'te ise bayram töreninin yapılacağı Valilik Hizmet binasının önünde Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı, törene katılanların bayramını kutlayacaklar.

Kutlamanın ardından, İstiklal Marşının okunması ve bayrağın göndere çekilmesinden sonra Vali Mustafa TUTULMAZ'ın günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapacak.

Öğrencilerin şiir okumalarının ardından, Selami Değer Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından “Demokrasi ve Cumhuriyet Oratoryosu” sergilenecek, Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan Kahramanlık türküleri seslendirilecek. Daha sonra "Atatürk ve Cumhuriyet" konulu resim ve fotoğraf yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, Bayrak ve Atatürk Kortejinin geçişinden sonra, buradaki program sona erecek.

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle hafta boyunca yapılacak bazı etkinlikler de başlıklar halinde şöyle:

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce koordine edilen ve hazırlanan "Atatürk ve Cumhuriyet" konulu resim sergisi 28 -29 Ekim 2015 tarihlerinde iki gün boyunca Andera Park Alışveriş Merkezinde sergilenecek.

28-29 Ekim 2015 Salı gününden itibaren iki gün boyunca günün belirli saatlerinde Milli Eğitim Müdürlüğünce tespit edilecek öğrenci ve öğretmenler tarafından Belediye hoparlöründen, Atatürk ve Cumhuriyet ile ilgili veciz sözler ve şiirler okunacak, ayrıca kahramanlık marşları çalınacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Perşembe günü saat 19:30’da Sayın Valimiz Mustafa TUTULMAZ tarafından Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu Barden Otel’de verilecektir.

28/10/2016 Cuma günü saat. 13:00’de başlayarak, 29/10/2016 tarih saat: 13 00 kadar resmi müesseseler, özel işyerleri, binalar ile caddelerin belirlenen yarleri, bayrak ve flamalarla donatılacaktır.

 

Bu haber toplam 1665 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim