• BIST 9645.02
  • Altın 2418.204
  • Dolar 32.5836
  • Euro 34.728
  • Siirt 17 °C

Siirt'te 30 bin fıstık fidanı toprakla buluştu

Siirt'te 30 bin fıstık fidanı toprakla buluştu
Tillo'da 700 dekar alana 30 bin fıstık fidanı dikildi. Amaç Gelir Getirici Ağaç türünü yükseltmek.

Siirt İlimize bağlı Tillo ilçe sınırları sahasında “Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma Programı” kapsamında, 700 dekar alana 30 bin adet Fıstık Fidanı toprakla buluşturuldu.

f1-003.jpg

Gap Eylem planı kapsamında, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca desteklene, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü, Siirt Orman İşletme Müdürlüğünce hayata geçirilen,“Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma Programı”  kapsamındaOrmana ve Hazineye ait atıl durumdaki arazide 30 bin adet fidan dikimi törenle gerçekleştirildi.

f2-003.jpg

Tillo ilçesi, Alkumru Baraj yolunun kuzeyine bakan tepede düzenlenen Fidan dikim törenine; Vali Vekili Bünyamin Kuş, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver, Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, Siirt Orman İşletme Müdürü Mehmet Ali Dede, Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Nevzat Amcalar, Orman Personeli ile vatandaşlar katıldı.

f3-003.jpg

Açılış konuşmasını yapan Vali Vekili Bünyamin Kuş, “Doğa, inanç, kültür ve turizm şehri Siirt kendine has özellikleri bulunan bir şehirdir. Kentin kalkınmasında lokomotif güç olarak, tarım ve hayvanlık önemli bir rol oynar. Bu kapsamda yeşil bir Siirt yaratmak amacıyla ağaçlandırma çalışmalarınabüyük bir önem veriyoruz.2016 yılı içerisinde Siirt il genelinde 150 bini Siirt Fıstık Fidanı olmak üzere toplamda yaklaşık bir milyona yakın fidan toprakla buluşturduk. 2017 yılı hedefimiz ise 250 bini Siirt Fıstık Fidanı olmak üzere, 900 bin adet fidan dikimini gerçekleştirmektir. ”dedi.

 

 

Çiftçiler ve vatandaşlar için çok önemli bir gelir kaynağı oluşturulduğuna dikkat çeken Vali Vekili Bünyamin Kuş, Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen Orman Bölge Müdürlüğümüz başta olmak üzere, destek veren tüm kişi ve kuruluşlarateşekkür ediyorum.”diyerek sözlerini tamamladı.

 

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver ise;”Gap eylem planı kapsamında, Orman Bakanlığımızca gelir getirici türler adıyla uygulamaya konulan projelerle arazinin durumuna göre fıstık, badem, ceviz vb. gelir getirici diğer türler dikilmeye başlandı. Siirt ilimizde 6 köyde projelerimiz uygulanmaktadır.Bugün burada 700 dekarlık alanda toprakla buluşturacağımız fidanlar, vatandaşlarımız için önemli bir gelir kaynağı oluşturacaktır.Dikimi gerçekleştirilen fidanların bakımı,3 yıl boyunca teşkilatımız tarafından yapılacak, üç yılın sonunda köylülerimize devredilecektir.” dedi.

 

Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın‘da projenin Tillo’da uygulanmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek,  yetkililere teşekkür etti.

 

Tarımsal gelir getirici projelerden büyük bir heyecan duyduklarını ifade eden Aydın, İnanç merkezi Tillo’da birçok alt yapı ve turizm projelerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.

 

Yapılan konuşmaların ardından, Vali Vekili Bünyamin Kuş ve Protokol üyeleri, Fıstık fidanlarını toprakla buluşturarak, can suyu verdi.

 

 

Bu haber toplam 1597 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim