• BIST 9792.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 26 °C

Siirt'te Tehlike Arz Eden Binalar Yıkılıyor

Siirt'te Tehlike Arz Eden Binalar Yıkılıyor
Siirt Belediyesi tarafından şuana kadar 35 metruk binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Mahallelerde yaşayan halkı oldukça tedirgin eden yaşlı ve yıkılmak üzere olan harabe evler vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine Siirt Belediyesi tarafından durum tespiti yapıldıktan sonra yıkım çalışmaları yapılıyor. Yapılan çalışmalar çerçevesinde iş makinelerinin giremediği dar sokaklarda ise insan gücü kullanılarak yıkım çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Siirt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden yapılan açıklamada; mahalle sakinleri ve muhtarlıklar tarafından gelen şikâyetler doğrultusunda bir kısmı ya da tamamı yıkılacak derecede tehlike arz eden yapılar İmar Kanunun 39. ve 40. Maddelerine istinaden Siirt Belediyesi imkânları doğrultusunda yıkılıyor.

Yapılan çalışmalar neticesinde iş makinelerinin girebildiği sokaklarda makine gücüyle, İş makinelerinin giremediği dar sokaklarda ise insan marifetiyle mahalle sakinlerini rahatsız eden metruk binaların yıkımları Siirt Belediyesi tarafından yapılmaktadır. Gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde belediyemiz tarafından şuana kadar 35 harabe evinin yıkım çalışmaları yapıldı. Toplam 12 adet metruk binanın daha yıkım kararı alınmış olup konu ile ilgili çalışmalar sürmektedir denildi.

Mahallelerindeki boş binaların, Siirt Belediyesi tarafından yıkılmasını takdirle karşılayan vatandaşlar belediyeye teşekkür ederek, virane binaların bulunduğu yerlerden dolayı sıkıntı yaşadıklarını ve metruk olan bu yerlerin varlığından olumsuz yönde etkilendiklerini belirttiler.

Bu haber toplam 1040 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim