• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 24 °C

Şirvan'da Husumetli Aileler Barıştırıldı-Siirt Haberleri

Şirvan'da Husumetli Aileler Barıştırıldı-Siirt Haberleri
Siirt’tin Şirvan ilçesinde 2 ay önce çıkan kavga sonucunda bir vatandaşın yaralanması ardından iki aile arasında başlayan husumet Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, HDP ve BDP il örgütlerinin araya girmesiyle sona erdi.

Algan ve Delbe aileleri arasında başlayan husumetin büyümemesi için araya giren yöneticiler, tarafları Şirvan DBP ilçe binasında düzenlenen törenle bir araya getirdi. Düzenlenen törende konuşan HDP İl Eşbşkanı Abdullah Çetin, Kürt halkının Ortadoğu halklarının yanı sıra Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve statüsü için verdiği mücadelenin tüm dünyaya örnek olduğunu, bu süreçte Kürt halkı arasında yaşanan bu tür olayların kimseye fayda getirmeyeceğini söyledi. Çetin, Kürt halkının artık bu gibi küçük sorunları kendi arasında diyalogla çözerek özgülük mücadelesine katkı sunması gerektiğini kaydetti.

Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan ise, Kürt halkının yaşadığı coğrafyalarda egemen güçlerin yanı sıra çete saldırılarına birlik için içinde büyük bir direniş ve mücadele örneği gösterdiği bu günlerde, kendi içinde yaşadığı küçük sorunları şiddetle değil diyalogla çözmesi gerektiğini ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından Algan ve Delbe aile büyükleri dualar eşliğinde el sıkışarak barışırken, tören verilen ikramla sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2423 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim