• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 19 °C

'Telekulak' soruşturmasında yeni gelişme .. Hasan Palaz ..!!

'Telekulak' soruşturmasında yeni gelişme .. Hasan Palaz ..!!
'Telekulak' soruşturmasında yeni gelişme .. Hasan Palaz ..!! Yasadışı dinleme operasyonu kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, Gölbaşı Adliyesi’ne gelerek teslim oldu.

'Telekulak' soruşturmasında yeni gelişme .. Hasan Palaz ..!! Yasadışı dinleme operasyonu kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, Gölbaşı Adliyesi’ne gelerek teslim oldu. 


Avukatıyla birlikte Gölbaşı Adliyesi’ne gelen TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, adliye girişinde basın açıklaması yapmak istedi. Adliye önünde güvenlik için bekleyen polisler, ilk önce Palaz’ın basın açıklaması yapmasına izin vermedi. Ancak daha sonra Palaz’ın basın açıklaması yapmasına müsaade edildi. Palaz, “Arkadaşlar daha önce açıkladım, kısa ve öz bir açıklama yapacağım. Fazla söyleyecek bir şey yok. Bu soruşturmaya neden dahil edildiğim belli. İstenilen böcek raporunu vermediğim için öç alınıyor. İşin teknik boyutuna gelirsek, TÜBİTAK kriptolu telefonların sadece tasarım ve ünite üretimlerini yapıyor. Kullanılan sertifikalar, protokoller ve algoritmalar noter tarafından onaylı tüm dünyanın test ettiği ve kabul ettiği sistemlerdir. Zaten bu kriptolu telefonlar kullanılmaya dönemin başbakanıyla başlanmamıştır. Daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) 2008 yılından bu yana yüzlerce cihaz teslim edildi ve güvenli bir şekilde kullanılmaktadır. Diğer bir hususta, biz bu telefonları ürettikten sonra bizzat kendim Hakan Fidan beye teknik arkadaşlar da kaç kez MİT ve dönemin başbakanının teknoloji danışmanı Mustafa Varank’a testlerini yapıp sağlam bir şekilde teslim edilmiştir. Bu aşamadan sonrası bizi alakadar etmiyor. TÜBİTAK olarak bilgi sahibi de değiliz. Yani, telefon kime tahsis edildi, ne oldu bilmiyoruz. Biz teslim ettikten sonra bu telefonları kim ne yaptı bilmiyoruz. Bence siz sorularınızı bizim telefonları teslim ettiğimiz şahıs ve kurumlara sorun” dedi. 
Palaz ve avukatı, basın açıklamasının ardından adliyeye giriş yaptı. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2165 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim