• BIST 9803.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 26 °C

Galatasaray Beşiktaş maçı

Galatasaray Beşiktaş maçı
Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında, sezonun son derbisinde lider Galatasaray ile üçüncü sıradaki Beşiktaş karşı karşıya gelec

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş ile karşılaşacak. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’daki karşılaşma, 24 Mayıs 2015 Pazar buakşam, saat 20.00?da başlayacak. Karşılaşma Lig TV'den naklen yayınlanacak.

336. Randevu 
Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 90 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 335 maçın 119'unu Galatasaray, 105'ini Beşiktaş kazandı, 111 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Galatasaray’ın toplam 474 golüne, siyah-beyazlılar 441 golle karşılık verdi.

 

GALATASARAY
Fernando Muslera 
Sabri Sarıoğlu 
Semih Kaya 
Hakan Kadir Balta 
Alex Telles
Felipe Melo 
Selçuk İnan 
Umut Bulut 
Wesley Sneijder
Yasin Öztekin
Burak Yılmaz

BEŞİKTAŞ 
Günay Güvenç 
Serdar Kurtuluş 
Tomas Sivok 
Ersan Adem 
Daniel Opare (Motta) 
Atiba Hutchinson 
Tolgay Ali Arslan 
Olcay Şahan 
Jose Sosa 
Kerim Frei 
Demba Ba

SAAT: 20.00
STAT: TÜRK TELEKOM ARENA
HAKEM: HÜSEYİN GÖÇEK 
YAYIN:LİG TV

 

Ligde de Galatasaray Üstünlüğü
Galatasaray ile Beşiktaş arasında ligde yapılan 113 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi Galatasaray’ın üstünlüğü bulunuyor. Ligde oynanan 113 karşılaşmada Galatasaray 42, Beşiktaş ise 30 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 41 maçta da eşitliği bozamazken, Galatasaray’ın 141 golüne, Beşiktaş 119 golle karşılık verdi.

Galatasaray 9 Maçtır Kaybetmiyor
Galatasaray, Beşiktaş ile tamamı Süper Lig’de olmak üzere yaptığı son 9 maçta mağlubiyet yüzü görmedi. Rakibine en son 2011 yılında Beşiktaş İnönü Stadı’nda 2-0 mağlup olan Galatasaray, daha sonra oynanan 9 karşılaşmanın 6’sını kazanırken, 3 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Son 10 Maç
04.01.2015 Beşiktaş 0-2 Galatasaray (Atatürk Olimpiyat)
22.02.2014 Galatasaray 1-0 Beşiktaş (Türk Telekom Arena)
22.09.2013 Beşiktaş 0-3 Galatasaray (Hükmen) ? (Atatürk Olimpiyat)
27.01.2013 Galatasaray 2-1 Beşiktaş (Türk Telekom Arena)
26.08.2012 Beşiktaş 3-3 Galatasaray (BJK İnönü)
06.05.2012 Galatasaray 2-2 Beşiktaş (Türk Telekom Arena)
16.04.2012 Beşiktaş 0-2 Galatasaray (BJK İnönü)
26.02.2012 Galatasaray 3-2 Beşiktaş (Türk Telekom Arena)
20.11.2011 Beşiktaş 0-0 Galatasaray (BJK İnönü)
30.04.2011 Beşiktaş 2-0 Galatasaray (BJK İnönü)
28.11.2010 Galatasaray 1-2 Beşiktaş (Ali Sami Yen)

Sezonun İlk Yarısı
Galatasaray ile Beşiktaş arasında sezonun ilk yarısında oynanan maçı Galatasaray 2-0 kazanmıştı. Karşılaşmanın 50 dakikasında Felipe Melo’nun golü ile 1-0 öne geçen Galatasaray, uzatma dakikalarında bir gol daha bularak karşılaşmadan 2-0 galip ayrılmıştı. 


Hamza Hamzaoğlu 6. Kez Beşiktaş’a Karşı
Galatasaray teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, altıncı kez başında bulunduğu takımıyla Beşiktaş karşısına çıkacak. 2012-13 sezonunda Beşiktaş deplasmanında 3-1 mağlup olan Akhisar, aynı sezonun ikinci yarısında kendi sahasında 4-1’lik galibiyet aldı. Geçtiğimiz sezon oynanan maçlarda ise Manisa’daki karşılaşma 3-3 sona ererken, İstanbul’daki maçtan Beşiktaş 3-0 galip ayrıldı. Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki Galatasaray ise sezonun ilk yarısında oynanan maçta Beşiktaş’ı 2-0’la geçmişti. 

Derbide Son 20 Maçta 5 Kırmızı Kart
Galatasaray-Beşiktaş rekabetinde Süper Lig'de yapılan son 20 derbide hakemler 5 kez kırmızı kartlarına başvurdu. Bu maçlarda Beşiktaş’tan Veli Kavlak, Delgado ve Hilbert, Galatasaray’dan Melo (2) kırmızı kart gördü. Galatasaray-Beşiktaş rekabetinde Süper Lig'deki son 20 maçta hakemler iki takım oyuncularına toplam 99 sarı kart gösterdi.

Felipe Melo 10. Kez Beşiktaş’a Karşı 
Galatasaray’daki dördüncü sezonunu geçire Felipe Melo, forma giydiği takdirde 10. Kez Beşiktaş’a karşı mücadele edecek. Daha önce Beşiktaş maçlarında 9 kez sahaya çıkan Brezilyalı futbolcu bu maçlarda 4 gol kaydetti. Galatasaray bu maçların 6’sını kazanırken, 3’ünden beraberlikle ayrıldı. 

Derbinin Hakemi Hüseyin Göçek
Galatasaray – Beşiktaş derbisinde İstanbul bölgesi hakemlerinden Hüseyin Göçek düdük çalacak. Bu sezon ligdeki 22 maçına çıkacak olan Göçek, Galatasaray’ın Kasımpaşa ve Sivasspor’u deplasmanda, yine Kasımpaşa’yı içerde mağlup ettiği maçlarında görev yapmıştı. Göçek’in bu maçta yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Kemal Yılmaz yapacak.

Rekabetten Notlar
Rekabetin ilk randevusu olan 22 Ağustos 1924 tarihinde Taksim Stadı'nda yapılan İstanbul Ligi maçını Beşiktaş 2-0 kazandı.

Galatasaray adına rekabette ilk golü ise 31 Temmuz 1925'de Taksim Stadı'nda yapılan ve Galatasaray’ın 6-2 kazandığı rekabetin ikinci maçında Mehmet Leblebi kaydetti.

Galatasaray’ın efsane isimlerinden Gündüz Kılıç, 31 maçta 21 golle Beşiktaş'a en fazla gol atan sarı-kırmızılı futbolcu. Galatasaray’da ayrıca Taçsız Kral Metin Oktay'ın Beşiktaş?a karşı 40 maçta 15 golü var.

Gündüz Kılıç, 30 Haziran 1940'da Şeref Stadı'nda yapılan ve Galatasaray'ın 9-2 kazandığı tarihi maçta 5 gol birden atarak, rekabetin bir maçta en çok gol atan ismi unvanını yıllardır kimseye bırakmadı.

İki takım arasındaki 90 yıllık rekabette, Beşiktaş'ın efsane kaptanlarından Hakkı Yeten, 61 maçta 29 golle en golcü futbolcu unvanını elinde bulunduruyor.

Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki maçlarda en farklı skor, 30 Haziran 1940 tarihinde yapılan Milli Küme karşılaşmasında elde edildi. Bu karşılaşmada Galatasaray, Beşiktaş'ı 9-2 yenme başarısını gösterdi.

İki takım, 334 maçın sığdığı 90 yıllık rekabette bazı dönemlerde birbirlerine karşı üstünlük kurmakta zorlandı. Beşiktaş, 30 Mart 1975 ile 16 Eylül 1979 tarihleri arasında Galatasaray ile yaptığı üst üste 17 maçta da galibiyet yüzü göremedi. Galatasaray ise 20 Kasım 1931 ile 21 Haziran 1936 arasında geçen 15 maçta da rakibini yenemedi.

 

GALATASARAY BEŞİKTAŞ MAÇI ÖNCESİ SON BİLGİLER

SELÇUK İNAN'DAN ÖZEL RİCA!

Gençlerbirliği maçında sakatlanan Selçuk İnan, takımdaki yerini alacak. Tüm hafta boyunca özel olarak çalıştı ve tedavisi derbiye yetişme doğrultusunda devam etti. Teknik heyete oynamak için ricada bulundu ve kabul edildi.

Hamit Altıntop da çalışmaları sonrası %100 oynayacak duruma geldi. Sakat olan Aurelien Chedjou ise bu maçta yerini alamayacak.

Galatasaray'da bu maç için özel olarak prim belirlenmedi ancak Abdürrahim Albayrak, perşembe gününden bu yana 24 saatini Florya'da geçirerek takımı derbiye motive ediyor.

GÖKHAN TÖRE KAMP KADROSUNDAN ÇIKARILDI!

Beşiktaş taraftarlarına ilk derbi galibiyetini hediye etmek isteyen Slaven Bilic, bu derbiye özel olarak hazırlandı.

Beşiktaş'ta Tolga Zengin ve Veli Kavlak bu maçta forma giyemeyecek. Geçen hafta grip nedeniyle oynayamayan Gökhan Töre, dizinde sıvı olduğu ve şiştiği için oynayamayacak. Töre, kamp kadrosundan çıkarıldı.

Mustafa Pektemek, Oğuzhan Özyakup ve Cenk Tosun gibi oyuncular ise yedek olmasına karşın hamle oyuncusu olarak hazırlandılar.

Ayrıca, Beşiktaşlı oyuncuların atılacak gol veya gollerden sonra Slaven Bilic'e gidecekleri ifade edildi.

GALATASARAY AVANTAJINI KORUMAK İSTİYOR

Ligin bitimine 2 hafta kala en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 3 puan önünde 73 puanla lider durumda bulunan sarı-kırmızılı ekip, Beşiktaş karşısında da kazanarak, avantajını korumak istiyor.

Sezonun ilk yarısında rakibini deplasmanda Felipe Melo ve Burak Yılmaz'ın golleriyle 2-0 yenmeyi başaran "Cim Bom", ligin en kritik döneminde rakibini yine puansız göndermeye çalışacak.

İLK DERBİ PUANI İÇİN...

Ligde bu sezon derbi maçlarından puan çıkaramayan siyah-beyazlı takım, sarı-kırmızılı rakibini yenerek hem kötü gidişi durdurmayı hem de bu sezonki ilk derbi galibiyetini almayı hedefliyor.

Sezonun ilk yarısında rakiplerine 2-0'lık skorlarla mağlup olan Beşiktaş, ikinci yarıda da Fenerbahçe'ye 1-0 yenildi ve 3 maçtan da puan almayı başaramadı. "Kara Kartallar", bu 3 karşılaşmada 5 gol yerken, gol atamadı.

ASLAN'IN ŞAMPİYONLUK HESAPLARI

Ligin son iki haftasına girilirken mutlu sona ulaşmak için en avantajlı ekip durumunda bulunan Galatasaray, bitime bir hafta kala 20. şampiyonluğunu garantilemenin hesaplarını yapıyor.

Son 2 haftaya Galatasaray 73 puanla lider, Fenerbahçe ise 70 puanla ikinci sırada girerken, sarı-kırmızılı ekip, Beşiktaş'ı yenmesi ve takipçisi Fenerbahçe'nin de İstanbul Başakşehir'e puan kaptırması durumunda, bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek. Derbi maçın beraberlikle tamamlanması halinde ise Galatasaray'ın şampiyonluğunu ilan edebilmesi için Fenerbahçe'nin İstanbul Başakşehir'e mağlup olması gerekiyor.

Fenerbahçe'nin haftayı galibiyetle tamamlaması durumunda, Galatasaray'ın avantajını son haftaya taşıyabilmesi için derbiden en az 1 puan çıkarması gerekiyor. Galatasaray'ın kaybedip, Fenerbahçe'nin kazanması halinde ise şampiyonluk yarışında avantaj, genel averaj üstünlüğünü elinde bulunduran Fenerbahçe'nin eline geçecek.

G.SARAY 5 MAÇTIR YEMEDEN KAZANIYOR

Sarı-kırmızılı ekip, ligde oynadığı son 5 karşılaşmasını gol yemeden kazanarak önemli bir seri yakaladı.

Ligin 27. haftasında Trabzonspor'a deplasmanda 2-1 yenilen "Cim Bom", bu müsabakanın ardından çıktığı Gaziantepspor (1-0), Akhisar Belediyespor (2-0), Torku Konyaspor (1-0), Mersin İdmanyurdu (1-0) ve Gençlerbirliği (1-0) müsabakalarını firesiz geçmeyi başardı.

Gaziantepspor maçına kadar çıktığı 10 müsabakada da kalesinde gol gören Galatasaray, ardından son 5 karşılaşmasında kalesine adeta duvar ördü.

DERBİ ŞANSSIZLIĞINI KIRMAK İSTİYORLAR

Beşiktaş, tarihinde ilk kez bir sezonda derbi maçlardan puan alamama durumuyla karşı karşıya kaldı.

Ligin kuruluş tarihi olan 1959'da sadece Fenerbahçe ile karşılaşan ve sonraki sezon her iki rakibiyle rekabete giren siyah-beyazlı ekip, bu sezon teknik direktör Slaven Bilic yönetiminde henüz rakiplerinden en azından bir puan almayı dahi başaramadı. "Kara Kartallar", sarı-kırmızılı ekibi mağlup ederek bu yöndeki şansızlığını da kırmayı hedefliyor.

Bilic ayrıca, takımının başında bu rakiplere karşı da henüz galibiyet sevinci yaşayamadı. Geçen sezon Fenerbahçe ile oynanan 2 maçta beraberlik gören Hırvat çalıştırıcı, Galatasaray'a ise her iki karşılaşmada da yenilmenin üzüntüsünü yaşadı.

KARA KARTAL, ZİRVEDEN KOPTU

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan ve 29. haftaya kadar bu iddiasını sürdüren Beşiktaş, son 3 haftada büyük çöküş yaşadı.

Trabzonspor galibiyetiyle 29. haftada averajla liderlik koltuğunda oturan siyah-beyazlı takım, Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor ve Torku Konyaspor maçlarındaki puan kayıplarıyla hızla inişe geçti. Gaziantepspor ve Akhisar Belediyespor ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, Torku Konyaspor'a da 1-0 yenilerek 3. sıraya kadar geriledi.

BEŞİKTAŞ'IN HÜCUM GÜCÜ AZALDI

Beşiktaş, kritik puan kayıpları yaşadığı son 3 haftada hücumda da etkisiz bir görüntü ortaya koydu.

Bu 3 maçta kalesini gole kapatamayan "Kara Kartallar", sadece 2 gol atabildi. Beşiktaş, Gaziantepspor maçında Sosa ile gol bulurken, Akhisar Belediyespor karşısında ise Demba Ba rakip fileleri havalandırabildi.

DEMBA BA REKOR İÇİN...

Bu sezon zaman zaman eleştirilse de takımın en etkili oyuncusu olan Demba Ba, derbiye yeni bir rekor için çıkacak.

Takımının Avrupa kupalarında hat-trick yapan ilk oyuncusu olan, bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu unvanını da eline geçiren Senegalli oyuncu, Galatasaray karşısında atacağı bir golle ligde de takımının en golcü yabancı oyuncu rekoruna imza atmaya çalışacak. Şu ana dek Süper Lig'de 18 gol kaydeden ve Pascal Nouma'yı yakalayan Demba Ba, Avrupa kupalarında 8, Ziraat Türkiye Kupası'nda 1 olmak üzere toplam 27 gol kaydetti.

CHEDJOU YOK, HAMİT VE SELÇUK BELİRSİZ

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı bulunan oyunculardan Aurelien Chedjou'nun derbi maçta oynama şansı bulunmazken, Hamit Altıntop ile Selçuk İnan'ın durumları ise henüz netlik kazanmadı. Tedavileri süren ve derbiye yetiştirilmeye çalışılan iki oyuncu için sağlık ekibi yoğun bir mesai harcıyor.

Öte yandan, sarı kart cezalısı olması nedeniyle Gençlerbirliği karşılaşmasında oynayamayan kaleci Muslera, derbide tekrar takımdaki yerini alacak.

BEŞİKTAŞ'TA 5 İSİM SON ANTRENMANDA YOK!

Beşiktaş, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basına kapalı gerçekleştirilen son antrenmanın ardından kampa girdi.

Sakatlığı nedeniyle tedavisi süren Gökhan Töre, bireysel çalışan Ramon Motta, İsmail Köybaşı, kaleci Tolga Zengin ve Avusturya'da bulunan Veli Kavlak antrenmanda yer almadı.

ASLAN'DA 6 İSİM SINIRDA

Galatasaray'da Beşiktaş derbisi öncesi Burak Yılmaz, Umut Bulut, Semih Kaya, Olcan Adın, Yekta Kurtuluş ve Hamit Altıntop, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Bu oyuncular maçta sarı kart görmeleri halinde, ligin son haftasındaki Çaykur Rizespor müsabakasında forma giyemeyecek.

BEŞİKTAŞ'TA 5 OYUNCU CEZA SINIRINDA

Beşiktaş'ın Galatasaray ile yapacağı derbi öncesi 5 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Siyah-beyazlı takımda Ersan Adem Gülüm, Ramon Motta, Demba Ba, İsmail Köybaşı ve Kerim Frei, sarı kart gördükleri takdirde sezonun son maçında Gençlerbirliği'ne karşı takımdaki yerlerini alamayacak.

LİGDE GALATASARAY ÖNDE

Galatasaray ile Beşiktaş arasında ligde yapılan 113 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor.

İki takım ligde 113 kez karşı karşıya geldi, Galatasaray 42, Beşiktaş ise 30 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 41 maçta da eşitliği bozamazken, ''Cim Bom''un 141 golüne, ''Kara Kartallar'' 118 golle karşılık verdi.

BEŞİKTAŞ 9 MAÇTIR DERBİ KAZANAMIYOR

Rekabetteki son 4 maçı yitiren Beşiktaş, Galatasaray ile yaptığı tamamı Süper Lig'e dahil son 9 derbiyi kazanamadı.

Rakibi karşısında son galibiyetini 30 Nisan 2011 tarihinde BJK İnönü Stadı'nda 2-0'lık sonuçla alan siyah-beyazlılar, daha sonraki 9 maçta 6 kez yenildi, 3 kez de berabere kaldı, taraftarlarına 3 puan hediye edemedi.

Sezonun ilk yarısında Beşiktaş'ın ev sahipliğinde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan maçı Galatasaray 2-0 kazandı.

ARENA'DA GOLSÜZ DERBİ YOK!

Galatasaray, yeni stadında Fenerbahçe Beşiktaş ile Süper Lig'de 10 kez karşılaştı. Bu maçlardan 7'sini kazanan sarı-kırmızılı ekip, 2 kez yenildi, birinde ise berabere kaldı. Türk Telekom Arena'daki derbilerde toplam 18 gol atan "Cim Bom", kalesinde ise 12 gol gördü.

Türk Telekom Arena'da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan 6 derbide ev sahibi ekip 4, Fenerbahçe 2 galibiyet aldı. Galatasaray-Beşiktaş rekabetinde ise ev sahibi ekip 3 kez galip geldi, 1 maç da berabere sonuçlandı. Sarı-kırmızılı ekip, evindeki son 5 derbiyi de kazanmayı bildi.

ARENA'DAKİ DERBİLERİN GOL ORTALAMASI 3!

Türk Telekom Arena'da geride kalan 10 derbinin tamamında en az bir gol atıldı. Bu statta oynanan 10 derbide sporseverler toplam 30 gol izledi, maç başına gol ortalaması 3 oldu.

 

SÜPER LİG İLK DEVRE BEŞİKTAŞ GALATASARAY MAÇI

Bu haber toplam 4460 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim