• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • Siirt 14 °C

Sinan Akçıl'dan ŞOK Puanlar Türkiye'yi yaktı

Sinan Akçıl'dan ŞOK Puanlar Türkiye'yi yaktı
Eurovizyon'a alternatif olan TürkVizyon yarışmasında Türkiye'nin sıralaması şok etti. 15. sırada yer alan Türkiye'nin başını Sinan Akçıl yaktı. Bakın Akçıl ne yaptı ve Türkiye'ye nasıl tepki oyları yağdı.Sinan Akçıl herkese 1 puan verdi Türkiye'ye tepki h

Eurovizyon'a alternatif olan TürkVizyon yarışmasında Türkiye'nin sıralaması şok etti. 15. sırada yer alan Türkiye'nin başını Sinan Akçıl yaktı. Bakın Akçıl ne yaptı ve Türkiye'ye nasıl tepki oyları yağdı.

Sinan Akçıl herkese 1 puan verdi Türkiye'ye tepki hasıl oldu Tataristan'da düzenlenen TürkVizyon yarışmasında Sinan Akçıl yarı final performanslarının tümüne 1 puan verince, büyük tepki topladı ve diğer ülkeler tepkilerini Türkiye'yi temsil eden Funda Kılıç'a 1'er puan vererek gösterdi.

Türkvizyon şarkı yarışmasına bu yıl Sinan Akçıl damgasını vurdu. Türk müzik dünyası için önemli olan Türkvizyon şarkı yarışmasının bu yıl finali Tataristan'da yapıldı. Türkiye'nin beğenilen isimlerinden Sinan Akçıl'ın jüri üyeliğini yapmış olduğu yarışmada ilginç bir oylama yaşandı

Türkiye'yi temsilen yarışmaya katılan Funda Kılıç yarışmayı 128 puanla 15. sırada tamamlarken yarışmanın birincisi Kazakistan oldu. Ev sahibi Tataristan ise Türkvizyon şarkı yarışmasını 2. sırada tamamladı.

Ünlü şarkıcı ve besteci Sinan Akçıl'ın yarışmanın yarı finalinde her ülke yarışmacısına 1 puan vermesi juri üyelerini sinirlendirince Türkiye'yi temsil eden Funda Kılıç'a olumsuz yansıdı. Sinan Akçıl'ın sadece1 puan vermesine tepki olarak tüm juri üyeleride Türkiye'ye 1 puan verince Türkiye yarışmayı 15. sırada tamamlayabildi.

Sinan Akçıl yarışmanın sonunda muhabirlerle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Akçıl ''Ben oylamanın açık olacağını bilmiyordum. Yarı finalde beğenmediğim tüm şarkılara 1 puan verdim o yüzden alınmışlar ' şeklinde konuştu.

 

Finalde en az 7 puan dağıtsa da diğer jüri üyelerinin kısasa kısas yapmasını engelleyemedi. TMB (Türk Müzik Birliği)’nin görkemli bir yarışmaya sahne olan Türkvizyon, Eurovizyon’a rakip olarak kurulup, Türk medeniyetlerini bir araya getiriyor. Seneye Türkmenistan’da gerçekleşecek olan yarışmanın önceki gün Kazan’da ki Finalini televizyondan  100 milyondan fazla insan izledi.
 
KKTC’Yİ ALMADILAR

Geçen yıl ilki Türk Dünyası Başkenti Eskişehir’de yapılan yarışmada yer alan KKTC Kazan’daki yarışmaya sokulmadı. KKTC temsilcisi İpek Amber, çağrıldığı yarışmada son anda yarıştırılmadı. Bu duruma Rusya’nın siyasi baskısının etkili olduğu iddia edildi. Kıbrıs’taki elemelerde ‘Sessiz Gidiş’ adlı şarkısıyla birinci olarak Kazan’a giden Amber, ‘Organizasyonun tüm çabalarına rağmen son anda yarıştırılmadığım için çok üzgünüm. Ancak organizasyonun çabasına teşekkür ederim’ dedi. Sözcü

Bu haber toplam 2946 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim