• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • Siirt 10 °C

Vali Ali Fuat Atik, Operasyon Bölgesinde

Vali Ali Fuat Atik, Operasyon Bölgesinde
Siirt Valisi Ali Fuat ATİK, güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya karşı operasyonları sürdürdüğü ve 12 teröristin öldürüldüğü Eruh ilçesi Akmeşe köyü kırsalında operasyon bölgesinde incelemelerde bulundu.

Vali Ali Fuat Atik, 3’cü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yavuz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Kemal Benek ve İl Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay ile birlikte 16 Eylül 2017 tarihinde PKK terör örgütüne karşı yürütülen ve büyük başarı elde edilen operasyonların icra edildiği Eruh ilçe kırsalındaki bölgeye helikopterle giderek,  operasyon bölgesinde devam eden arama ve tarama faaliyetlerini yerinde inceledi. Buradaki askeri yetkililerden bilgi aldı.

Operasyonun gerçekleştirildiği ve teröristlerin etkisiz hale getirildiği alanı gezerek mahallinde inceleyen Vali Atik, "Bölgede huzurun ve güvenin tesisi için çok zor tabiat şartlarında gece gündüz demeden büyük bir fedakarlık içinde görevlerini yürüten tüm güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Mehmetçiklerle sohbet ederek, kendilerine moral veren Vali Atik, “ilimize yönelik büyük bir eylem hazırlığı içinde bulunan teröristlerin, güvenlik güçlerimizin başarılı istihbari çalışmaları neticesi 12 kişilik gurup, silah ve teçhizatları ile etkisiz hale getirilmiştir.” diye konuştu.

Vali Atik, terörle etkin bir mücadeleye kararlılıkla ve azimle devam edildiğini sözlerine ekledi.

Operasyon bölgesinde incelemelerini tamamlayan Vali ATİK, Pervari ilçesi, Doğan Köyü askeri üs bölgesine geçerek, yapımı devam eden Siirt-Pervari, Van-Şırnak güvenlik yolunu inceledi. Yol yapım çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Atik’in Doğan köyü askeri üs bölgesi ve güvenlik yolu denetim ve incelemelerinde, Karayolları Genel Müdürlüğü Baş Müfettişi Vecip Mert ve Karayolları 9. Bölge Müdür Yardımcısı İrfan Aksu’ da eşlik etti.

 

 

 

 

Bu haber toplam 1128 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim