• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Siirt 9 °C

Vali Atik'ten flaş Eruh açıklaması

Vali Atik'ten flaş Eruh açıklaması
Vali Ali Fuat Atik, Siirt Valiliğinde düzenlediği basın toplantısında Eruh ilçe kırsalında terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyon ile ilgili basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Atik yaptığı konuşmada; “Yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde 16 Eylül 2017 günü Bölücü Terör Örgütüne ait iki farklı gurubun büyük bir eylem hazırlığı için ilimiz Eruh İlçesi kırsalında eylem planlaması maksadıyla toplantı yapacaklarına dair alınan duyum üzerine; 3. Komando Tugay Komutanlığında başkanlığımda oluşturulan Müşterek Harekat Merkezi koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığına bağlı JÖH timleri, Güvenlik Korucuları ve 3. Komando Tugay Komutanlığına bağlı komandolar ile başlatılan İnsansız Hava Araçları (İHA) destekli müşterek operasyonda (14) kişi olduğu değerlendirilen Bölücü Terör Örgütü gurubunun tespit edilmesine müteakip, F-16’larla yapılan hava harekatı neticesinde şuana kadar (2)’si kadın olmak üzere (9) BTO mensubu etkisiz hale getirilmiştir”. dedi.

 

Bölgede geniş çaplı operasyonla birlikte arama/tarama faaliyetlerinin devam ettiğini Kaydeden Vali Atik, ‘Terörle mücadelemiz, azim ve kararlılıkla devam etmektedir.’ dedi.

 

Vali Atik Operasyonda; (2)  Adet M16 Piyade Tüfeği, (2) Adet Kaleşnikof, 1 Adet Kanas, 1 Adet El Yapımı Patlayıcı dolu çanta, 1 Adet El Bombası dolu çanta, 1 Adet Mühimmat dolu Çanta ve çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemelerinin ele geçirildiğini sözlerine ekledi.

 

(Habere ilişkin görseller ayrıca elektronik ortamda gönderilmiştir)

 

Bu haber toplam 2057 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim