• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Siirt 19 °C

Valilik'ten Cizre'den gelen ailelere yardım

Valilik'ten Cizre'den gelen ailelere yardım
Siirt Valiliği Siirt'te Şırnak'tan gelen ailelere yardımda bulundu. 276 aileye yardımda bulunan Valilik'in yardımlarının süreceği öğrenildi.

Siirt Valiliği ve Kızılay iş birliği ile bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle Şırnak, Cizre ve Silopi’ den ilimize göç edenlerden 276 aileye ayni ve nakdi yardımların yanı sıra eğitim desteği verildi.
 
Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş başkanlığında oluşturulan ‘Yardım Birimi’, ilimiz merkezine yerleşen aileleri konutlarında ziyaret ederek, gıda, giyim, battaniye ile nakdi yardımlarda bulundu.
 
Valilik bünyesinde, oluşturulan yardım biriminde görevli sosyal incelemeciler tarafından yapılan çalışmada, 276 ailenin il merkezine göç ettiği tespit edildi.
 
Kızılay Lojistik destek üssünü inceleyen Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, Siirt Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Aydın Şakar, sosyal incelemeciler ile Kızılay görevlileri ile birlikte göç eden aileleri konutlarında ziyaret etti.
 
Ailelerle sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinleyen Vali yardımcısı Bünyamin Kuş, ziyaret edilen ailelerde okuma çağındaki çocukların da misafir öğrenci olarak Okullara kayıtlarının yapıldığını belitti.
 
Şırnak ve Cizre’den göç etmek zorunda kalan vatandaşlarımıza devletimizin imkânları dâhilinde her türlü desteğin verildiğini kaydeden Vali Yardımcısı Kuş, “Terör mağduru ailelerimize destek olamaya da davam edeceğiz. İnşallah en kısa sürede bölgede yaşanan terör olayları sona erer, kardeşlerimiz de tekrar memleketlerine huzur içinde dönerler.” dedi.
 
Ziyaret edilen ailelerdeki çocuklara da çeşitli oyuncaklar hediye eden Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, ziyaret ettiği bir ailede, Üniversite de okuyan bir gencin yardım talep etmesi üzerine, kendisine nakdi yardım yapılacağı sözünü verdi.
 
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1653 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim