• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • Siirt 12 °C

‘14 Eylül Siirt'in Şeref Günü’ Törenlerle Kutlandı

‘14 Eylül Siirt'in Şeref Günü’ Törenlerle Kutlandı
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 16. Kolordu Komutanı iken, ilimize teşrifleri nedeniyle, “14 Eylül Siirt’ in Şeref günü” düzenlenen törenle kutlandı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 16. Kolordu Komutanı iken, ilimize teşrifleri nedeniyle, “14 Eylül Siirt’ in Şeref günü” düzenlenen törenle kutlandı.

 

14 Eylül Siirt Şeref günü kutlama törenleri, Cumhuriyet Meydanı'ndaki ATATÜRK anıtında çelenk sunumuyla başlayıp, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Vali Ali Fuat ATİK tarafından Şeref defterini imzalamasıyla başladı.

 

Valilik Şeref defterini imzalayan Vali Ali Fuat ATİK:“Aziz ATATÜRK; birçok medeniyete ev sahipliği yapan barış, kardeşlik ve hoşgörü şehri Siirt ilimize gelişinizin, 101’nci yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Siirt halkı dün olduğu gibi aynı şevk ve heyecanla Cumhuriyete ve demokrasiye sahip olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti, birlik ve bütünlüğüne yönelik olarak şer odakları tarafından tezgâhlanan hain planları aziz milletimizin azim ve kararlılığı ile bertaraf etmiş, bölgesel güç olarak uluslararası arenada saygın bir yer edinmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle zatıâlinizi ve silah arkadaşlarınızı rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.” şeklinde konuştu.

 

Siirt Sosyal Bilimler Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Haşmet Varna tarafından günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşma ile tören sona erdi.

 

Kutlama törenlerine; Vali Ali Fuat Atik,  Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yavuz, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın,  kamu kurum müdürleri, askeri erkân,  Siyasi Parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

 

Bu haber toplam 1136 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim