• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • Siirt 13 °C

‘15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü' Çeşitli Etkinliklerle Kutlanacak

‘15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü' Çeşitli Etkinliklerle Kutlanacak
Siirt’te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında bir dizi etkinlik düzenlenecektir.

15 Temmuz Darbe teşebbüsünün, milletin demokrasisine sahip çıkması şuuru ile yine milletçe engellendiğinden hareket ederek, bu şuurun canlı tutulması amacıyla ilimizde de Cumhurbaşkanlığımızın talimatları ve himayeleri ile 11 – 16 Temmuz 2017 tarihleri arasında Şehitlerini anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri düzenlenecektir.

Program kapsamında 11 Temmuz günü Garnizon Komutanlığı şehitliğinde Şehit kabirleri ziyaret edilecek, Kuran-ı kerim okunarak karanfil bırakılacak. Ayrıca aynı gün Yeni Mahalle Camiinde aziz şehitlerimiz için mevlit okunarak, yemek ikramı yapılacaktır. 13 Temmuz günü eski valilik önünde Anı Ağacı dikilmesi, “15 Temmuzda Yaşananlar” isimli resim sergisi açılışı yapılarak, anı defteri imzalanacaktır.

14 Temmuz Cuma günü Merkez Çarşı Camiinde Şehit ve Gazilerimiz ruhuna okunan hatimlerin duaları yapılacak, İl Protokolü tarafından Şehit yakını ve Gaziler onuruna akşam yemeği verilecektir.
Ana programın gerçekleştirileceği 15 Temmuz günü Kuran-ı kerim Tilaveti, Cumhurbaşkanlığınca hazırlanan ‘15 Temmuz Belgeseli’nin izlenmesi, mesajların okunması, konuşmalar, şiirler, Mehteran konseri ve selaların okunması ile devam edecek.

Siirt Belediyesince hazırlanan’15 Temmuzda Siirt’te Yaşananlar Belgesel” filminin izlenmesinin ardından, protokol konuşmaları ile sürecek.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM ‘den canlı yayın konuşmalarının ardından program sabah namazının kılınmasının ardından sona erecek.

 

 

Bu haber toplam 1039 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim