• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Siirt 10 °C

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Törenlerle Kutlanacak.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Törenlerle Kutlanacak.
‘ATATÜRK'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. yıl dönümü, ilimizde törenlerle kutlanacak.

Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin tarih bilinci, milli ruh ve şuur kazanmaları, toplumla bütünleşmelerini, çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere aktif olarak katılmalarını sağlamak amacıyla ‘Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' ile Gençlik Haftası 15-19 Mayıs 2016 tarihleri arasında çeşitli tören ve etkinliklerle kutlanacaktır.

GENÇLİK HAFTASI Kutlamaları 15 Mayıs 2015 Pazar günü saat 09:30 da Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlanacak.

Çelenk sunma töreninin ardından Saat 10:00'da Valilik önünden Güres Caddesinin sonunda sona erecek olan alanda ‘Halk Yürüyüşü’ düzenlenecektir. Yürüyüş esnasında ve Bayram günü halka karanfil dağıtılacaktır.

Gençlik Haftası Kapsamında; Gençlik Merkezi tarafından Tiyatro gösterimi,  ile “Anadolu’nun 33 dilli korusu” tarafından konser verilecektir.

Bayram nedeniyle, 18 Mayıs Çarşamba günü saat 12.00'den itibaren kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşlara ait binalar, meskenler, işyerleri, tören alanları, cadde ve meydanlar bayraklarla donatılacak, okul bahçelerindeki Atatürk büstleri çiçeklerle süslenecektir.

Törenlere; 19 Mayıs Perşembe günü saat 09.30'da Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlanacak.

Bayram törenleri ise aynı gün saat 10.00'da Hükümet Konağı önünde başlayacak. İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak.

Daha sonra sırasıyla; Gençlik adına konuşma, Gençlik şiirlerinin okunması ile devam edecek olan törenlerin gösteriler bölümünde ise; sportif gösteriler, halk oyunları gösterileri ve yarışmalarda dereceye girenler için ödül töreni, Power Ekstreme Show Team’ in gösterisi ve halka açık mahalli sanatçılar tarafından konser verilecektir.

Milli Güreşçimiz Evin Demirhan’a ödül verilmesinin ardından, Sağlık Bakanlığı tarafından bisiklet dağıtım töreni ile program sona erecektir.

 

Bu haber toplam 2016 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim