• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Siirt 13 °C

2014 Ehliyet Soru Ve Cevapları Öğren 13 Aralık Ehliyet Soru Ve Cevapları

2014 Ehliyet Soru Ve Cevapları Öğren 13 Aralık Ehliyet Soru Ve Cevapları
MEB Tarafından yapılan motorlu taşıt sürcüsü belgesi olan MTSAS ehliyet yazılı sınar soru ve yanıtları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2014 yılı da yapılan 13 Aralık ehliyet soru ve cevapları.Adayların merakla beklediği Ehliyet soru ve yanıt

MEB Tarafından yapılan motorlu taşıt sürcüsü belgesi olan MTSAS ehliyet yazılı sınar soru ve yanıtları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2014  yılı da yapılan 13 Aralık ehliyet soru ve cevapları.Adayların merakla beklediği Ehliyet soru ve yanıtları sonunda açıklandı. Ehliyet soru ve yanıtları verdiğimiz linkler ile doğruca meb'in resmi sitesinde öğrenebilirsiniz

 

 


13 Aralık tarihinde yapılan ehliyet sınav soru ve cevapları sonunda açıklandı. Adayların merak ile beklediği çok önemli sınav sonunda açıklandı. Sürücü adayları için çok önemli haber. 13 Aralık Ehliyet Sınav Soruları ve yanıtları açıklanacak. Ehliyet sınav soru ve yanıtları yayınlancağı ortaya çıktı.

 


Ehliyet sınavı artık yılda 6 kez yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, ehliyet sınavlarında değişiklik yaptı.  2015 yılı için hazırladığı 'Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı e-Kılavuzu'na göre, yılda 9 kez yapılan ehliyet sınavı sayısı 6'ya indirildi. 2015 yılının ilk ehliyet sınavı 10 Ocak 2015 Cumartesi günü yapılırken, yılın son sınavı ise 12 Aralık 2015 Cumartesi gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü '2015 Yılı Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı Kılavuzu' hazırladı. Sınav uygulamasıyla ilgili işlemler için Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne, başvuruyla ilgili işlemler ise bakanlık Bilgi İşlem Grup Başkanlığı'na yapılacak. Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursu (MTSK) Modülü ile ilgili işlemleriyle Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Trafik ve Sürücü Eğitimleri Grup Başkanlığı ilgilenecek.

2014 yılında yılda 9 kez yapılan motorlu taşıt sürücü kursiyerleri sınav sayısı bu yıl 6'ya indirildi. Kursiyer, en fazla 4 (dört) yazılı, 4 (dört) uygulama sınavına girme hakkına sahip. Teorik derslerin sınavlarında başarılı olup direksiyon eğitimi dersi sınavlarında dört dönem sonunda da başarısız duruma düşenler, istemesi hâlinde aynı kursta ilan edilen direksiyon eğitimi dersinin ücretini ödemek ve sertifika sınıfında belirtilen sayıda direksiyon eğitimi dersi almak kaydıyla dört dönem daha sınava girebilecek. Teorik derslerin sınavından dört dönem sonunda, direksiyon eğitimi dersi sınavında ise ikinci dört dönem sonunda da başarısız duruma düşenler, kayıt işlemlerini tamamlamak ve ücretlerini ödemek suretiyle kurslara yeniden kayıt yaptırabilecek.

Teorik sınavda 2014 yılında yapılan düzenlemelerde herhangi bir değişikliğe gidilmedi. Ehliyet sınav soru sayısında ve sınav süresinde 2014 yılındaki gibi uygulanacak. Bütün sertifikalar için soru sayısı 50 ve sınav süresi 60 dakika olarak belirlendi. Ehliyet sınavında trafik ve çevre dersinden 27, Araç Tekniği dersinden (Motor) 10'a ve ilk yardımda dersinden 13 soru sorulacak.


Ehliyet Sınavını Kazandıktan Sonra Yapılacak İşlemler

Ehliyet sınavını kazanmanız halinde başvuru yaptığını Sürücü kursu tarafından direksiyon sınavına tabii tutulursunuz. Direksiyon sınav tarihleri sürücü kursu tarafından yaklaşık olarak sınav sonuçları açıklandıktan 1 hafta sonra yapılmaktadır.

Direksiyon sınav yeri ve tarihi açıklandıktan sonra sürücü kursunun aracı ile direksiyon sınavına tabii tutulursunuz. Direksiyon sınavının sonuçları da sürücü kursu tarafından açıklandığı için ertesi gün öğrenmeniz mümkün olacak.

Tüm sınavları başarılı bir şekilde geçtikten sonra sürücü kursu tarafından dosyalarınızı teslim alma süreniz ortalama 2 hafta sürmektedir. Aldığınız dosyalar ile birlikte bulunduğunuz ilde bulunan emniyet birimlerine giderek teslim etmeniz ve ortalama 3 gün içerisinde ehliyetinizi elinize almanız mümkün olacak. Emniyet birimine gitmeden önce randevu şartı arandığı için sabah erken saatlerde randevu almanız tavsiye edilir.

 

Direksiyon sınavı değerlendirme formunda sürücü adayının yapmaması gereken hatalar belirtilmiş olup bu hatalardan bazılarını bir kez, bazılarını iki kez yapan sürücü adayı sınavda başarısız olacak. Daha önceki sınavlarda yapılmayan iki araç arasına parketme manevrası direksiyon sınavın olmazsa olmazlarından olacak. Motosiklet sürücüleri ise akan trafiğe çıkmadan önce trafiğe kapalı alanlarda işaretler arasında slalom yapacaklar, ayrıca özel bir platform üzerinde dengeli sürüş becerisi gösterecekler.

Ehliyet soruları indir MEb ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 13 Aralık 2014 Ehliyet soruları indir yükle sınavda çıkan soruları ehliyet soruları ne zaman belli olacak MEB açıklıyor ehliyet sınavı nasıl geçti yorumlar 13 Aralık ehliyet soruları indir MTSAS sınav soruları ehliyet sınavı sorusu bütün kitapçıklar

Ehliyet sınavı puanı nasıl hesaplanır? Adayların sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilecek, yanlış cevaplar dikkate alınmayacak, tespit edilen doğru cevap sayıları ile 100 puan üzerinden hesaplama yapılacaktır. Merkezi sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahip olacak sınavdan 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılacaktır. Ehliyet sınavı puan hesaplama aracıyla kolaylıkla ehliyet sınav puanınızı ve sınav sonucunuzu hesaplayabilirsiniz.

Bu haber toplam 4636 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim