• BIST 9793.88
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Siirt 22 °C

2015'in İlk MGK'sı Toplandı

2015'in İlk MGK'sı Toplandı
Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplandı. MGK toplantısının en önemli konularından birisini yeni MİT Müsteşarı’nın kim olacağı.

2015 yılının ilk MGK toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında saat 14.50’de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda başladı. İç ve dış gelişmelerin değerlendirileceği toplantının ana gündem maddesi “Şah Fırat” operasyonu olacak.

 

Operasyonun detaylarının masaya yatırılacağı toplantıda, Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nun taşındığı Eşme köyündeki güvenlik konuları da değerlendirilecek. Suriye ve Irak’taki gelişmelerin de masaya yatırılacağı toplantıda, çözüm süreci, terörle mücadele, enerji konuları da ele alınacak.


MİT MÜSTEŞARI KİM OLACAK?

MGK toplantısının en önemli konularından birisini ise yeni MİT Müsteşarı’nın kim olacağı oluşturuyor. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak milletvekili seçimleri için görevinden istifa eden Hakan Fidan’ın yerine kimin geleceği konusunda komuta kademesinin görüşü alınacak.

 


MİT Teşkilat Yasası’nın 13. maddesinde, "Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı, Milli Güvenlik Kurulu'nda görüşüldükten sonra Başbakanın inhası ve Cumhurbaşkanının onayı ile atanır" hükmü yer alıyor. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2631 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim