• BIST 9715.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Siirt 23 °C

65. Uluslararası Berlin Film Festivali'ne görkemli açılış yapacak

65. Uluslararası Berlin Film Festivali'ne görkemli açılış yapacak
65. Uluslararası Berlin Film Festivali’nin (Berlinale) açılışını, İspanyol yönetmen Isabel Coixet’in "Nobody Wants the Night" adlı filmin yapacağı Beyan edildi. Berlinale yani diğer adı ile Berlin Film Festivali hazırlanan Kırmızı halı gösterisiyle çok gö

65. Uluslararası Berlin Film Festivali’nin (Berlinale) açılışını, İspanyol yönetmen Isabel Coixet’in "Nobody Wants the Night" adlı filmin yapacağı Beyan edildi. Berlinale yani diğer adı ile Berlin Film Festivali hazırlanan Kırmızı halı gösterisiyle çok görkemli bir açılış olack gibi görünüyor.

65. Uluslararası Berlin Film Festivali'ne görkemli açılış yapacak

Berlinale’den yapılan yazılı beyanata göre, Almanya’nın başkenti Berlin’de 5-15 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan 65. Uluslararası Berlin Film Festivali "Nobody Wants the Night" filminin gösterimiyle açılarak sunulacak.

İspanya, Fransa ve Bulgaristan ortak yapımı  olan filmin başrollerini Juliette Binoche, Rinko Kukuchi ve Gabriel Byrne üsteniyor.

Yönetmen Coixet’in filmlerinin bundan önce 6 kez Berlinale kapsamında gösterildiği belirtilen açıklamada, bunlardan "Mein Leben ohne mich" 2003'te ve "Elegy" filmi de 2008'de yarışma bölümünde oynadığı kaydedildi. Coixet, 2009 yılında festivalde uluslararası jüride yer almıştı.

Öte yandan festivalde Türkiye’den  Faruk Hacıhafızoğlu’nun "Kar Korsanları" filmi "Generation Kplus" bölümünde gösterileceği ifade edildi. Berlinale'de bu bölümde yer alan filmler ''Kristal Ayı''  ödülü için yarıştığı ifadesi kullanlıdı.

 

Bu haber toplam 3940 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim