• BIST 9883.9
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Siirt 28 °C

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İlimizi Ziyaret Etti - Siirt Haber

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İlimizi Ziyaret Etti - Siirt Haber
Adalet Bakanı Satın Bekir Bozdağ, bir takım ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Siirt’te geldi.

Bakan Bozdağ'a Siirt ziyaretinde; HSYK Başkanvekili Metin Yandırmaz, Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Siirt Ak Parti Milletvekilli Prof. Dr. Yasin Aktay, Müsteşar Kenan İpek ve bazı HSYK üyeleri eşlik etti.

Siirt Havalimanında Bakanımızı; Valimiz Mustafa Tutulmaz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, kamu kurumlarının yöneticileri, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

SİİRT ADLİYESİ VE BARO BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ


Bir takım temaslarda bulunmak üzere Siirt’e giden Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ,  Siirt Adalet Sarayını ve Siirt Baro Başkanlığını ziyaret etti.

Bakan Bozdağ burada yaptığı açıklamada ‘Türkiye’nin önemli tarih, kültür ve medeniyet merkezlerinden birisi olan Siirt’te bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu’ söyledi.

Ziyaret çerçevesinde, Adalet Bakanlığının hem çalışmalarını değerlendirmek hem de valilik ve diğer birimlerle istişarede bulunacaklarını ifade eden Bozdağ, partisinin il danışma meclis toplantısına da katılacağını belirtti.

 VALİLİĞİNİ ZİYARET ETTİ  

Bakan Bozdağ ve beraberindeki heyet, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret etti.

Hükümet konağı bahçesinde Vali Yardımcıları ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Bakan Bozdağ,  şeref defterini imzaladıktan sonra Valilik makamına geçerek, ilimiz ziyaretine ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Mustafa Tutulmaz, Bakan Bozdağa Siirt ile ilgili verdiği bilgide, Siirt’in, bölgedeki terörden az etkilenen huzurlu bir kent olduğunu söyledi.

Siirt halkın teröre destek vermediğini hatırlatan Vali Tutulmaz, ‘Terör örgütünün etkinliğinin azalmasıyla beraber, burada önemli sosyo ekonomik gelişme sağlanacaktır.’ dedi.

Valilikte ziyaretinde gazetecilerin dokunulmazlığa ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Bozdağ ''Dokunulmazlık, yasama ve denetim faaliyetlerinin özgürce yapılabilmesi için getirilmiş bir zırhtır. Yoksa milletvekillerinin özgürce suç işlemesi, suç işlediği zaman da hiç kimsenin suçun görmemesi, duymaması ve bir şey yapmaması anlamında bir zırh kesinlikle değildir.'' dedi

BOZDAĞ, SİİRT ESNAFIYLA DA BİR ARAYA GELDİ

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Bakan Bozdağ, Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindeki heyetle birlikte Güres Caddesi'nde esnafı ziyaret etti. Çay ocağından oturup vatandaşlarla sohbet eden Bozdağ, daha sonra bir dönercide döner keserek vatandaşlara ikramda bulundu.

Bakan Bozdağ, "Bizim de gönlümüz arzu ediyor ki artık kan hiçbir yerde olmasın, gözyaşı hiçbir yerde olmasın. İnşallah bunu temin etmekte muvaffak oluruz" dedi.

Vatandaşların Çözüm Süreci'nin yeniden başlatılması talebine Bakan Bozdağ, teröristlerin açtığı çukur ve barikatlar durduğu, teröristler varlığını sürdürdüğü sürece terörle etkin şekilde mücadeleye devam edileceğini belirtti.

Türkiye’nin bin yıldır birlik ve dirlik içinde olduğunu ifade eden Bozdağ, bunun nice bin yıllar devam edeceğine emin olduğunu vurguladı.

Siirt halkı her zaman huzurdan yana tavır koyduğunu kaydeden Bakan Bozdağ, “Siirt ilimiz, birlik ve beraberliğe hep sahip çıkmıştır. Ben bütün Siirtli hemşehrilerime de gönülden teşekkür ediyorum. İnşallah kanın durduğu, gözyaşının dindiği bir Türkiye’yi hep beraber bulmaya çalışacağız.”

Güres caddesinde Çocuk Dahi Eğitim Merkezini de ziyaret eden Bakan Bozdağ ve beraberindeki heyet daha sonra kentten ayrıldı.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2039 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim