• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Siirt 18 °C

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay Siirt'te

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay Siirt'te
Çeşitli programlara katılmak üzere Siirt'te gelen Aktay İftar öncesi Çarşı Camii’nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programına katıldı. Aktay ve beraberindekiler daha sonra iftar yemeğine geçti.

Siirt Üniversitesi merkez yerleşkesinde Zekat Vakfı yönetim kurulu üyesi ve Southern Üniversitesinin Türkiye Özel Sorumlusu Dr. Osman Kandara tarafından verilen iftar yemeğine Aktay’ın yanı sıra Eski Bursa Milletvekili Mustafa Özkan, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, üniversited görevli akademisyen, öğrentim görevlisi ve idareciler katıldı.
İftar yemeğin ardandan Aktay, Osman Kandara’nın sadece Zekat Vakfıyla ilgilenmediğini ve aynı zaman Siirt Üniversitesi ile Amerika’daki üniversitelerle köprü oluşturmak ve öğretim görevlileriyle öğrenciler arasında değiş tokuş ilişkilerini de üzerinde çalışma yaptığını söyledi.
Çok yakında Siirt’ten Southern Üniversitesine ve Southern Üniversitesi’nden Siirt Üniversitesine öğrenci ve öğretim görevlisinin trafiği yaşanacağını belirten Aktay şöyle konutu:
“Southern Üniversiteler grubuna bağlı Amerika’daki 140 tane üniversitesiyle Siirt Üniversitesi arasında bir ilişki kurulmaya çalışılıyor. Böylece Siirt’ten bir üniversiteli dünya üniversitelerine rahatlıkla açılabileceğinin göstergesinin de önemli bir işareti olacaktır. Siirt Üniversitesi’nde 2 yıl okuyan bir öğrenci geri kalan 2 yılını Amerika’daki üniversitelerden tamamladıktan sonra Amerika diploması da alabilecek. Bugün Siirt Üniversitesinin geldiği konu hayaldi, eskiden ben okuduğum dönemde böyle tam teşekkülü bir üniversitenin olabileceğini hayal bile edemiyorduk. Bugün o üniversite kuruldu ve o üniversite Amerika’daki üniversiteleriyle işbirliği anlaşmaları protokolleri imzalayabiliyor.”
Siirt Üniversitesi İbrahim Hakkı Hazretlerinin 250 önce Siirt’te geliştirdiği bilimin izinde olduğunu ifade eden Aktay konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun son Siirt ziyaretinde Siirt üniversitesi sadece Siirt Üniversitesi değil artık Siirt İbrahim Hakkı Üniversitesi’dir demişti. Siirt’te İbrahim Hakkı Hazretlerinin yaklaşık 250 sene önce Siirt gibi bir yerde ortaya koymuş olduğu bilimsel kaliteye bugün baktığımız zaman insanı hayretler içerisinde bırakan müthiş bir seviye, derinlik, bilimsel kalite ve müthiş bir bilimsel ciddiyet hemde Siirt’in Tillo ilçesinde oluyor. İbrahim Hakkı hazretleri, çevresi ve yaşadığı dönem üzerinde yoğunlaştığımız zaman Siirt gibi bir yerde nasıl bir evrensel bir bilim anlayışının geçerli olduğunu bugün görebiliyoruz.  Bu yolda ilerleyen Siirt Üniversitesi’nde 4 tane enstüdü, 7 tane fakülte ve 4 tane yüksek okul açılmış.”
Zekat Vakfı hakkında bilgi veren Kandara ise, Zekat Vakfının Amerika hükümeti tarafından vergiden muaf statüde resmi bir kuruluş olduğunu ve Kuruluş amaçları zekatların toplanması ve dağıtılması üzerine olduğunu aktardı.
Türkiye’de zekat toplamak için bir vakıfın kurulması gerekli olmadığını ama Amerika’daki Müslümanlar için bunun bir ihtiyaçtı olduğunu ve bu ihtiyacı karşılamaya çalıştıklarına dikkat çeken Kandara, şöyle konutu:
“Dünya üzerinde 40’ı aşkın ülkede faaliyetlerimiz var. Özelikle Afrika ülkelerinde yoğunlaşıyoruz oradaki ihtiyaç duyan ülkelerde özelikle kuru gıda, eğitim ve diğer lojistik destek üzerine faaliyetlerimiz var. Türkiye’de de yerleşik bir temsilciliğimiz yok ama inşallah ilerliye doğru Güneydoğu’ya hizmet vermek üzer Siirt’te bir merkez açmayı düşünüyoruz.”
Rektör Erman, Zekat vakfı tarafından düzenlenen organizasyonundan dolayı katılımcılara teşekkür etti.
Siirt’te ilk defa geldiğini belirten eski milletvekili Özkan, gittiği Tillo İlçesi’nde manevi atmosferin hakim olduğunu söyledi.

 

Bu haber toplam 2656 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim