• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • Siirt 4 °C

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal Siirt'te

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal Siirt'te
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, seçim ardından AK Parti tarafından Türkiye geneli başlatılan teşkilat ziyaretleri kapsamında Siirt'te ziyaret ette bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, seçim ardından AK Parti tarafından Türkiye geneli başlatılan teşkilat ziyaretleri kapsamında Siirt'te ziyaret ette bulundu.

 

Ünal, İl teşkilat toplantısı öncesi AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, parti yönetimi ile birlikte Tillo İlçelisini ziyaret etti. Tillo Ulu Camii, İbrahim Hakkı Hazretleri Müzesi ve İsmail Fakirullah hazretleri türbesini ziyaret eden Ünal, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Tillo'nun manevi atmosferi içerisinde bulunan bir belde olduğunu söyledi.

 

Ünal, şöyle konuştu: "Seçim sonrasında 81 ilde genel merkezimizin görevlendirdiği bakan, Genel Başkan Yardımcıları ve grup başkan vekilleri 3'er kişilik heyetler halinde yeniden bir seçim sonrası değerlendirme anlamında geziyoruz. Dün Şırnak'taydım, bugün Siirt'teyiz. Siirt'e gelmişken Tillo ilçesini ziyaret etmeden olmaz. Şeyh Fakirullah Hazretlerini, İbrahim Hakkı Hazretlerinin yaşadıkları bu mekanı görmeden gitmek olmaz. Bugün bir süre vaktimizi de ayırdık, hem Ulu Cami ve orda Şeyh Fakirullah Hazretlerinin izdivaya çekildiği, İttifaka girdiği mekanı ziyaret ettik ve şimdide buradaki Tarihi Müze ve adeta Tillo'yu adeta bir bilim merkezi haline nasıl geldiğinin burada müzede güzel işaret ve izleri var. Tillo'daki ziyaretimizin ardından Siirt'te İl Teşkilatımızla seçim değerlendirme toplantısı yapacağız."

 

Türbe ziyareti ardından Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın'dan bilgi alan Ünal, 1890 yılında Tillo'ya gelen Bediüzzaman Said-i Nursi, Kubbe-i Haşiye denilen bu kubbeli çilehanede tek başına kalarak Kamus-u Okyanus adlı lügatın 1155 sayfa tutan kısmını Babu's-Sin'e kadar ezberlediği Zemzem'ül Hassa türbesini sordu. Belediye başkanı Aydın'ın türbedeki restorasyon çalışmaların yıllardır tamamlanamadığını ifade etti. Bunun üzerine Ünal, "Ama paralelcilerin Kumarhanede kaybettiği bir milyon lirayı sonra bunlar Bediüzzaman Said-i Nursi'nin izinde olduklarını söylüyorlar. O parayla burayı (Zemzem'ül Hassa Türbesi) onarabilirlerdi" dedi.

 

Ünal, Tillo ziyareti ardından İl Teşkilatıyla seçim sürecini değerlendirme toplantısına katılmak üzere Siirt İL Başkanlığına geçti. Basına kapalı yapılan toplantı ardından Siirt'teki STK temsilcileri ve parti yönetimi ile iftarda bir araya geldi.

Bu haber toplam 2556 defa okunmuştur
Yorumlar
Cahit
04 Eylül 2015 Cuma 11:22
11:22
mahir ÜNAL ACABA toplamda 10 oyları olan aynı soyadlıların hem merkez ilçede hem il yönetiminde yer aldıklarını belediye meclis üyesi olan birininde bulunmaz hint kumaşı gibi ayrıca il yönetiminde yer aldığını yine aynı soyadlı ailelerden hem belediye meclisinde hemde il yönetiminde yada hem il hem ilçe yönetiminde yer aldıklarını biliyormuydu yada öğrendimi bu gidişle akp eski tas eski hamam yönetimin yeniden gözden geçmesi lazım
78.161.49.155
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim