• BIST 9079.97
  • Altın 2323.68
  • Dolar 32.3605
  • Euro 34.9265
  • Siirt 4 °C

Akdağ, Siirt’te Dualarla Ebediyete Uğurlandı

Akdağ, Siirt’te Dualarla Ebediyete Uğurlandı
Baykan ilçe kırsalında Bölücü Terör Örgütü PKK'lı teröristlerce düzenlenen kalleş saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ için, Siirt 3’üncü Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi.

Tören, aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı.

 

 

Aziz şehidimizin özgeçmişinin okunmasının ardından, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Volkan Yılmaz tarafından bir konuşma yapıldı.

 

Siirt Valisi Ali Fuat ATİK burada yaptığı konuşmada; ‘Vatanın bölünmez bütünlüğü, ülkemizin milli birlik ve beraberliği uğruna en yüce mertebe olan şehitlik mertebesine yükselen aziz şehidimizin kanı yerde kalmayarak, bu canilerin etkisiz hale getirmek amacıyla geniş çaplı operasyonun devam ettiğini’ söyledi.

 

Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Vali Atik, “Bu kalleş saldırılar, bizleri terörle mücadeledeki azim ve kararlılığımızdan asla vazgeçiremeyecektir. Aziz Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı

 

Yapılan konuşmanın ardından, İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından aziz şehidimiz için dua okundu.

 

Törenin ardından, aziz şehidimizin naaşı, dualar eşliğinde memleketine uğurlandı.

 

3’ncü Komando Tugay Komutanlığı tören alanında yapılan şehit uğurlama törenine; Siirt Valisi Ali Fuat Atik, 3. Komanda Tugay Komutan Vekili Albay Aydoğan Bilgiç, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Baro Başkanı Av. Nizam Dilek, Vali yardımcıları Bünyamin Kuş, Yunus Koç, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, Baykan Kaymakamı Mehmet Kocabey, Ak Parti İl Başkanı Özgür Çalapkulu,  kurum müdürleri, STK temsilcileri, mülki ve askeri erkân’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Bu haber toplam 1191 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim