• BIST 9079.97
  • Altın 2324.085
  • Dolar 32.3613
  • Euro 34.9442
  • Siirt 4 °C

Aktay Siirt'teki Basın Kuruluşlarını Ziyaret Etti-Siirt Haberleri

Aktay Siirt'teki Basın Kuruluşlarını Ziyaret Etti-Siirt Haberleri
Vefat eden bir yakınının taziyesine katılmak üzere Siirt’e gelen AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, taziye sonrası beraberinde AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ile kentteki basın kuruluşlarını ziyaret etti.

Siirt’in sorunlarıyla yakından ilgilenerek Bakanlıklar nezdinde girişimde bulunduğunu belirten Aktay, yeni havalimanı, kent meydanı ve vakıflar projeleri ile 2015 yatırımlarına dönük ödenek artırımı ile ilgili açıklamada bulundu. Yeni havalimanının Siirt’in Ortadoğu’ya açılan kapısı olduğunu belirten Aktay, projenin kapasitesi ve insan sirkülasyonu ile ilimize önemli bir katkı sağlayacağını, havalimanının fizibilite ve ekonomik ölçütler göz önünde tutulduğunda, öncelikle ilgili bölge, dolayısıyla da ilimiz için çok önemli bir yatırım olduğunu söyledi.

Siirt’te eksikliği hissedilen mevcut karayolu ulaşımlarının biran önce tamamlanması ve Pervari-Çatak ve oradan da Van’a ulaşacak yol güzergahının tamamlanması ile Siirt’in kör nokta olmaktan kurtarılacağını belirten Aktay, Siirt’in coğrafi konumu göz önünde bulundurulduğunda, ülkesel ve bölgesel kalkınma stratejisinin hava ve kara yolu ulaşımına endeksli olduğunu kaydetti. Aktay, bu amaçla 2015 yılında karayolu ve havayolu ulaşımı için mevcut yatırımların artırılması ile birlikte, tamamlanacak olan bu projelere aynı zamanda zaten devam eden çözüm süreci eklenince Siirt’in ve turizm potansiyeli olan Tillo ve Veysel karani ilçelerinin gelişmesine de katkı sağlayacağına olan inancını dile getirdi.

Siirt’in yatırımlarının takibi için bizzat bakanlarla görüştüğünü aktaran Aktay, Vakıflar Müdürlüğü’nün Siirt’te yapmayı planladığı eski sebze hali üzerindeki projesi ve Kent Meydanı projelerinin akıbeti ile ilgili soruyu yanıtlayarak, konunun bizzat takipçisi olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1271 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim