• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Siirt 19 °C

Alika ve Mamedi Aşiretleri Barıştı

Alika ve Mamedi Aşiretleri Barıştı
Mamedi Aşireti adına Hacı Halil Amal ve Alika Aşiretinden Hacı Ubeyd Çakar, aşiretler arasındaki husumeti bitiren HDP ve DBP başta olmak üzere törene katılan herkese teşekkürlerini illetiler.Barış töreni, okunan dualar ve verilen ikramlarla son buldu.

HDP ve DBP, Siirt’e tanınan Mamedi ve Alika aşiretlerinin 7 yıllık husumetini barışla sonlandırdı.
İstanbul’da 7 yıl önce gençler arasında yaşanan bir tartışma nedeniyle çıkan olaylarda iki kişinin yaşamını yitirmesi ardından Alika ve Mamêdî aşiretleri arasında başlayan husumet HDP ve DBP Siirt il örgütlerinin araya girmesi ile bu gün düzenlenen törenle barış ile sonuçlandı.
Siirt Belediyesi meclis toplantı salonunda düzenlenen törene, HDP Siirt milletvekili adayları İsmail Aydın, Hatice Sevip Tekin, HDP, Siirt İl Eş B Başkanı Abdullah Çetin, DBP İl Eş Başkanı Kıymet Mut, Siirt Belediyesi Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, çok sayıda STK temsilcisi ile Alika ve Mamêdî aşiret üyelerinden ulaşan yüzlerce yurttaş katıldı.

 

Mamedi Aşireti adına Hacı Halil Amal ve Alika Aşiretinden Hacı Ubeyd Çakar, aşiretler arasındaki husumeti bitiren HDP ve DBP başta olmak üzere törene katılan herkese teşekkürlerini illetiler.
Barış töreni, okunan dualar ve verilen ikramlarla son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5509 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim