• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • Siirt 12 °C

Anıtkabir Ruhu İçin Tek Yürek!

Anıtkabir Ruhu İçin Tek Yürek!
Anıtkabir Komutanlığı, Anıtkabir Derneği ve Anadolu Fotoğraf Derneği'nin işbirliği ile Anıtkabir'i, fotoğraflarla geniş kamu kitlelerinin gündemine sunmak, simetri ve estetik değerleri çok üst düzeyde olan Anıt Bloku'nu resim sanatının inceliklerini kulla

Anıtkabir Komutanlığı, Anıtkabir Derneği ve Anadolu Fotoğraf Derneği'nin işbirliği ile Anıtkabir'i, fotoğraflarla geniş kamu kitlelerinin gündemine sunmak, simetri ve estetik değerleri çok üst düzeyde olan Anıt Bloku'nu resim sanatının inceliklerini kullanmak için kolları sıvadı. Son müracaat tarihi 20 Mayıs 2015 olarak belirlenen Anıtkabir Fotoğraf Yarışması'nın düzenlenme amacı, Yüce Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sonsuz istirahatgahı olan Anıtkabir'i geniş kitlelere daha yakından tanıtmak maksadıyla; Anıtkabir'in gecesi düzenliyor.


Anıtkabir Komutanlığı, Anıtkabir Derneği ve Anadolu Fotoğraf Derneği’nin işbirliği ile Anıtkabir’i, fotoğraflarla geniş halk kitlelerinin gündemine sunmak, simetri ve estetik değerleri çok üst düzeyde olan Anıt Bloku’nu fotoğraf sanatının inceliklerini kullanarak sergilemek amacıyla “Anıtkabir Fotoğraf Yarışması” düzenleniyor.


Son başvuru tarihi 20 Mayıs 2015 olarak belirlenen Anıtkabir Fotoğraf Yarışması’nın düzenlenme amacı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’i geniş kitlelere daha yakından tanıtmak maksadıyla; Anıtkabir’in gecesi, gündüzü, gün batımı ve gün doğumu, ilkbahar, sonbahar, kış ve yaz mevsiminin yansıdığı haliyle Ankara’nın çeşitli semtlerinden, tepelerinden, havadan, uçaktan mozole, aslanlı yol ve bilinen diğer mimari unsurlarıyla bir bütün olacak şekilde fotoğraflamak ve Anıtkabir’i fotoğraf sanatıyla bir kez daha kamuoyu gündemine getirmek olduğu açıklandı.


Yarışmanın jüri üyesi, Ankara Kalkınma Ajansının düzenlediği fotoğraf yarışmasında Ankara birincisi olan, ayrıca AB'nin düzenlediği yarışmada da Avrupa birincisi olan olan Gazi Üniversitesi Öğr. Gör. Tuna Akçay, Türkiye'de yapılan fotoğraf yarışmaları arasında Anıtkabir Fotoğraf Yarışması’nın içerik olarak en anlamlı fotoğraf yarışması olarak tarihe geçeceğini söyledi.


Akçay, “Yarışmanın etkinlikleri arasında iki farklı günde Anıtkabir'i 22:00'a kadar fotoğraflama imkanı sunulacak. Bu önemli etkinlik sayesinde Türkiye'nin en önemli anıtının arşivine birbirinden güzel fotoğraflar kazandırılacaktır. Türkiye'nin en güzide kurumu olan Genelkurmay Başkanlığına, Anıtkabir Komutanlığına, Anıtkabir Derneğine, Anadolu Fotoğraf Derneğine teşekkürlerimi sunuyorum. Türk fotoğrafı için çok önemli olan bu yarışma ile ülkemize, değerlerimize, atamıza hizmetimiz son nefese kadar devam edecektir” dedi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1269 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim