• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Siirt 13 °C

Ardahan buz kent oldu!

Ardahan buz kent oldu!
Ardahan buz kent oldu!Sibirya soğuklarının hüküm sürdüğü ve Türkiye'nin en soğuk illerinden birisi olan Ardahan'da her yerde buz sarkıtları oluştu.Kalede bunlardan nasibini aldı.

SİİRTAJANS.COM'un İHA'dan edindiği habere göre,Soğuk havanın etkili olduğu Ardahan'da göl, nehir ve çeşmelerden akan suyun buz tutması, Pamukkale'yi andıran görüntüler oluşturdu.

Ardahan'da soğuk hava koşulları, hayatı olumsuz etkiliyor. Gece hava sıcaklığının eksi 24 derece olarak ölçüldüğü kentte hayat durma noktasına geldi. Halilefendi Mahallesi'nde bulunan çeşmelerden ve Ardahan Kalesi kenarındaki kayalıklardan Kura Nehri'ne akan su, soğuk hava sebebiyle buz tuttu. Oluşan görüntüler Pamukkale'yi akıllara getirdi.

Fırat Bilgin isimli vatandaş, Ardahan'ın kışın ayrı bir güzelliğe büründüğünü söyleyerek, ’’Ardahan yaz aylarında doğal güzellikleri ile ve eşsiz tabiatıyla bilinen bir yer. Kış aylarının soğuk geçtiği ilimiz, soğukların etkisiyle ayrı bir güzelliğe bürünüyor. İşte gördüğünüz gibi burası Pamukkale değil Ardahan. Metrelerce yükseklikte oluşan buz kütleleri Pamukkale'yi aratmıyor" dedi.

Bu haber toplam 2779 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim