• BIST 9693.46
  • Altın 2507.077
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8134
  • Siirt 26 °C

Arkadaşının yanlışlıkla vurduğu er son yolculuğuna uğurlandı!

Arkadaşının yanlışlıkla vurduğu er son yolculuğuna uğurlandı!
Arkadaşının yanlışlıkla vurduğu er son yolculuğuna uğurlandı! Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde Hudut Karakolu’nda nöbet tuttuğu sırada şakalaştığı arkadaşının silahından çıkan merminin başına isabet etmesi sonucu şehit olan Piyade Er Emrah Çalkın, son yol

Siirt Ajans  Kör Kurşunla Hedef olan er Emrah Çalkın'a Son Görev  Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde Hudut Karakolu’nda nöbet tuttuğu sırada şakalaştığı arkadaşının silahından çıkan merminin başına isabet etmesi sonucu şehit olan Piyade Er Emrah Çalkın, son yolculuğuna Tekirdağ’ın Kapaklı İlçesine bağlı Karaağaç Mahallesi’nde uğurlandı.


Şehit Piyade Er Emrah Çalkın’ın cenaze merasimine Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Kapaklı Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, siyasi parti temsilcileri, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Necati Karaoğlu, STK Temsilcileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcili Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, askeri erkan, Şehit Çalkın’ın ailesi ve yakınları ile binlerce vatandaş katıldı.

"BİR ŞEHİDİMİZİ DAHA ALLAH’IN HUZURUNA GÖNDERİYORUZ"
İkinci kez şehit vermenin üzüntüsünü yaşayan Karaağaç Mahallesi sakinleri evlerini Türk bayrakları ile donattı. Karaağaç Mahallesi Hicret Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazını, Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen kıldırdı. Cenaze namazı öncesi kısa bir konuşma yapan Müftü Gürlen, "Her karışı şehit kanlarıyla yoğrulmuş bu aziz vatan için bir şehidimizi daha Allah’ın huzuruna gönderiyoruz" dedi.


Ay yıldızlı Türk bayrağının en çok da şehit tabutlarına yakıştığını dile getiren İl Müftüsü Mahmut Gürlen, "Çünkü Türk Bayrağı o rengi şehitlerimizin kanlarından almıştır. Biz ordusuna Mehmetçik diyen tek milletiz. Onlar Peygamber efendimizin küçük çocuklarıdır. Biz ordusunu göz bebeği bilen bir milletiz. Bir şehit babası, şehit kardeşi ya da şehit annesi olmak, dinen en büyük paydelerden biridir" ifadelerini kullandı. 

Kör Kurşunla Hedef olan er Emrah Çalkın'a Son Görev 


Müftü Gürlen konuşmasının ardından Şehit Piyade Er Emrah Çalın için helallik istedi.

OĞLUNUN TABUTUNA SON BİR KEZ SARILMAK İSTEDİ
Cenaze namazının kılınmasının ardından Şehit Er Çalkın’ın naaşı, askeri merasimle Fatih Mezarlığı’na kadar omuzlarda taşındı. Şehit oğlunun tabutunun önünden geçtiği sırada kendini tutamayan anne Şükran Çalkın, oğlunun tabutuna son bir kez sarılmak istedi. Şehit Annesi Şükran Çalkın, askeri yetkililer ve yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilebildi.

ŞEHİT BABASINA TÜRK BAYRAĞI TAKDİM EDİLDİ
Yaklaşık 1 kilometrelik yürüyüşün ardından tören mangası Fatih Mezarlığı’na geldi. Şehit Emrah Çalkın’ın naaşının defnedilmesi sırasında kardeşleri ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Bu sırada baygınlık geçiren şehit yakınlarına bölgede hazır bekletilen 112 ekipleri tarafından anında müdahale edildi. Cenazenin toprağa verilmesinin ardından Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan tarafından Şehit Babası İrfan Çalkın’a Türk bayrağı ve oğlunun resmi takdim edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4103 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim