• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Siirt 26 °C

Artan Dilenciler Halkı Bezdirdi

Artan Dilenciler Halkı Bezdirdi
Siirt’te Ramazan ayını fırsat bilen dilencilerin sayısında yaşanan artış halkı kaygılandırıyor.

Siirt’te Ramazan ayını fırsat bilen dilencilerin sayısında yaşanan artış halkı kaygılandırıyor.
Siirt şehir merkezinde, çoğu Suriyeli, birçoğu da şehir dışından geldiği ifade edilen dilenciler Ramazan ayında çocuklarıyla birlikte cami önlerinde ve esnafları gezerek para dilenmeleri vatandaşın tepkisini neden oluyor.
Manevi duyguların arttığı Ramazan ayını fırsat bilen dilenciler, özellikle cami önlerinde her namaz vaktinde ısrarla camiden çıkanlardan para istemeleri yetmemiş gibi, namaz vakitleri dışında ise şehrin dört bir tarafına gruplar halinde dağılarak sahura kadar dilenmeleri duyarlı vatandaşları derinden yaralıyor.
Son birkaç haftada Suriyeli ailelerin Siirt şehir merkezinde artığından kaygı duyan vatandaşlar, "Bu aileler savaştan kaçarak buralara sığınmış, acılarını biliyoruz. Ancak mevcut bir eğitim, sağlık ve barınma altyapısı olmadan buralara gelip yerleştirmeleri hem şehrin dengesini bozuyor, hem de bu aileler topluma adapte olamıyor. Elbette bizim kültürümüzde yardımlaşma ve dayanışma vardır. Ancak, çocuklar istismar edilerek kötü bir örnek oluşturuyor. İl Yetkilileri Suriyeli ailelerin durumunu masaya yatırarak acil önlemler almalıdır" şeklinde ifade etti.

Bu haber toplam 2971 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim