• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • Siirt 4 °C

ASELSAN mühendisi toprağa verildi

ASELSAN mühendisi toprağa verildi
Ankara'daki evinde ölü bulunan ASELSAN mühendisi Erdem Uğur, memleketi İzmir'de gözyaşları ile toprağa verildi.

Ankara'da herkesi şok eden cinayet sırrını korurken genç mühendis son yolculuğuna uğurlandı.

SİRTAJANS.COM'un İHA'dan edindiği habere göre,Uğur'un üniversiteden yakın arkadaşı Recep Elmas, Erdem'in intihar edecek biri olmadığını belirterek "Geleceğe dönük planlar yapan biriydi. Ölümünden iki gün önce mesaj atarak baharda 'İzmir'e geleceğim, yine görüşelim' dedi''
ASELSAN'da elektrik elektronik mühendisi olarak çalışan Erdem Uğur (28)'dan haber alamayan çalışma arkadaşları durumu öğrenmek için Perşembe sabahı Çankaya Cebeci Mahallesi Akat Sokağındaki Uğur'un evine geldi. Defalarca zil çalınması rağmen kapının açılmaması üzerine durum polise bildirildi. Polis, çilingir yardımı ile Erdem Uğur'un evine girdi. İçeri giren polis, girişte, 'Dikkat gaz açık' yazılı kağıdı fark etti. Polis, Uğur'u yatağında hareketsiz halde buldu. Polis, ayrıca Uğur'un yatağının yanında bir mutfak tüpü ile tüpün bağlı hortumunun yorganın altında olduğunu gördü. Ortamda yoğun gaz olduğu anlaşıldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde şahsın hayatını kaybettiği belirlendi. İlk belirlemelere göre, Erdem Uğur'un gaz zehirlenmesi sonucu öldüğü bildirildi.
Erdem Uğur'un cenazesi Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından babası Sezai Uğur'a dün teslim edildi. Cenaze defedilmek üzere İzmir'e getirildi. ASELSAN mühendisi Erdem Uğur'un cenaze namazı, bugün öğle namazını ardından Bayraklı Manavkuyu Camisinde kılındı. Cenaze namazına babası Sezai Uğur, kız kardeşi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği öğrencisi Meltem Uğur ve yakınları katıldı. Annesi Perdiş Uğur da iki gündür sakinleştirici iğne vurulduğu için cenaze namazına katılamadı. Baba Sezai ve kardeşi Meltem Uğur, Erdem Uğur'un cenazesi başında uzun süre gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazının ardından Uğur, Eski Bornova Mezarlığında defnedildi.

İNTİHAR EDECEK BİRİ DEĞİLDİ

Erdem Uğur'un cenaze namazına katılan üniversiteden arkadaşı Recep Elmas, şöyle konuştu: ''Erdem üniversiteden arkadaşım. Hep birlikteydik. 2 Ocak’ta İzmir’e geldi. Geleceğe dönük planları vardı. Hedefleri vardı. Ev almayı planlıyordu. İş yerinde yaptığı düzeltmelerden, iyi çalışmalardan bahsediyordu. Üstü kapalı bir şekilde, yeni raporlar yeni çalışmalar düzenliyoruz diyordu.
Birim taşınıyor değişiklikler oluyor diyordu. Mutluydu herhangi bir sıkıntısı yoktu. İçine kapanık biri değildi. Herhangi bir ihtiyacı olduğunda biz arkadaşlarından ve ailesinden yardım isterdi. Cumartesi günü arkadaşlarıyla konuşmuş. Şakalaşmış. Hiç intihar edecek yapı da biri değildi. ASELSAN’da çalışan diğer sınıf arkadaşlarımız da vardı. Orada yalnız değildi. Açıkçası intihar olayını hiç düşünemiyorum. Ölümünden iki gün önce telefonla mesajlaşırken baharda İzmir’e geleceğim yine görüşürüz diye yazmıştı’’

Erdem Uğur'un dört yıl önce Dokuz Eylül Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Manisa'da özel bir şirkette çalışmaya başladığı bir yıl öncede özel şirketten ASELSAN'a geçtiği ve burada çalıştığı öğrenildi.

Bu haber toplam 2232 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim