• BIST 9645.02
  • Altın 2409.099
  • Dolar 32.5965
  • Euro 34.7887
  • Siirt 21 °C

Atik’in “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” Kutlama Mesajı

Atik’in “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” Kutlama Mesajı
Siirt Valisi Ali Fuat Atik’in “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” Kutlama Mesajı yayımladı.

Açıklamada; Saygıdeğer Siirtliler; Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 94. yılını, ülkemiz genelinde olduğu gibi, ilimizde de büyük bir coşku içinde gururla kutluyoruz.

Her anı kahramanlıklarla dolu eşsiz bir mücadele örneği olan Kurtuluş Savaşı, Milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin sembolüdür.

Cumhuriyetimiz kardeşlik üzerine inşa edilmiş bir ortak değerler bütünüdür; kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi kucaklayan, birinci sınıf vatandaş olarak gören, farklılıkları ortak zenginlik olarak tanımlayan, toplumun bütün unsurlarını kavrayan bir yönetim biçimidir.

Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda geleceğe güvenle bakan, ekonomik, sosyal ve siyasal alanda hızla gelişen, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri, çağımızın yeniliklerini takip eden, birlik ve beraberliği sağlayan köklü bir devlettir.

Cumhuriyet’in sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde; eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, kültür ve sanattan ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirilmiştir.

Bu sayede, bugün Türkiye Cumhuriyeti; köklü, büyük ve güçlü bir devlet olarak, laik, demokratik ve çağdaş yapısıyla pek çok ülke için örnek ve model durumuna gelmiştir.

Bugün ülkemizin içinde bulunduğu güven ve istikrar ortamını bozarak, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birliğine barış ve kardeşlik iklimine bölücü terör unsurları tarafından zaman zaman hain saldırılar yapılmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki, Türkiye Cumhuriyeti dün olduğu gibi, bugün de iç ve dış mihraklara karşı gereken cevabı her zaman verebilecek güç ve kudrete sahiptir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, bu toprakları bir kez daha bizlere vatan kılan tüm gazilerimizi, şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, Siirtli hemşehrilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet bayramını yürekten kutluyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

 

Bu haber toplam 1088 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim