• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Siirt 23 °C

Atik’ten “Dünya Kadınlar Günü” Mesajı

Atik’ten “Dünya Kadınlar Günü” Mesajı
Vali Ali Fuat Atik, “Dünya Kadınlar Günü” ile ilgili mesaj yayınladı.

Vali Ali Fuat ATİK Mesajında;

 
“Her yıl 8 Mart’ ta tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de kadınlar günü olarak kutlanmaktadır. Türk kadını, eğitimde, bilimde, sanatta, sporda,  ekonomide, siyasette kamu yönetiminde kısacası hayatın her alanında üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmektedir.
 
Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadına ayırdığı yer ve ona duyduğu saygı, verilen hak ve sorumluluklarla ölçülür. Ülkemizin her kesiminde giderek güçlenen ve sesini duyuran Türk kadını, uygar ve gelişen ülkemizin temel dokusudur.
 
Kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesinin mümkün olmadığına inanıyorum.
 
Ülkemizde kadın hakları konusunda son yıllarda yapılan yapısal ve yasal düzenlemelerle önemli gelişmeler sağlanmasına rağmen, kadınlarımızın günlük hayatlarında bu düzenlemelerden tam anlamıyla faydalanabilmelerini sağlamak topyekûn bir millet olarak hepimizin ortak görevi ve sorumluluğudur.
 
Kadınlarımız gerektiğinde ülke savunmasında büyük kahramanlıklar göstererek destanlar yazmışlardır. Kundaktaki çocuklarının örtülerini mermilere saran Nene Hatunlar ve isimsiz Anadolu Kadınları, Milli Mücadelede cephede savaşan askerlere mermi taşımışlardır. Anadolu kadını her türlü saygıyı hak etmektedir.
 
Hedef, üreten ve eğitilmiş kadınların sayısını çoğaltmak olmalıdır. Sağlıklı kuşakların yetişebilmesi için öncelikli konular arasında kadınların eğitimi yer almalıdır. Bu konuda resmi kurumların yanında, sivil toplum örgütleri ve hepimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.
 
Bu duygularla, sevginin, şefkatin ve hoşgörünün kaynağı olmuş kadınlarımızın, ‘Dünya Kadınlar Günü’ nü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.”

Bu haber toplam 40156 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim