• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • Siirt 17 °C

Bakan Faruk Özlü Siirt'te - Siirt Haberleri

Bakan Faruk Özlü Siirt'te - Siirt Haberleri
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Siirt’i ziyaret etti.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, ‘Gönül Köprüsü’ projesi kapsamında  Sakarya ili ile kardeş olan Siirt’te gelerek, işadamları, sanayiciler ve sivil toplum örgütü üyeleriyle bir araya geldi. 

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Tutulmaz, ‘Siirt’in sosyo-ekonomik açıdan geri olduğunu ancak tarih ve kültürel açıdan çok zengin olduğunu bu tur ziyaretler ve çabalarla ekonomik açıdan kalkınmanın sağlanacağını’ söyledi.

 

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay’da yaptığı konuşmada; ‘Terörün bölgenin kalkınmasında ve yatırımcı çekilmesinin önündeki en büyük engeli oluşturduğunu belirtti. Yıllardan beri bölgeye yatırımcı çekmeye çalıştığını ancak terörün bunu engellediğini fakat buna rağmen çalışmalara aralıksız devam edileceğini’ belitti.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ise yaptığı açıklamada; Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, ‘Aslında sadece Türkiye'de değil dünyanın hemen her ülkesinde benzer zorluklar, güçlükler yaşandığını’ söyledi.

 

Hükümetin darbeye rağmen ilk yüz günde çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Bakan Özlü, ‘Terör örgütleri PKK ve FETO’nun ortak olduklarını ancak milletimizin ortaklığının çok daha güçlü olduğunu’ söyledi.

 

Bakan Özlü, konuşmasını şöyle tamamladı: 


"Buralara huzur gelirse, emin olun, yatırım da gelecek. İşte bu yüzden diyoruz ki, PKK’nın Kürt diye bir sorunu yoktur. Ancak Kürt kardeşlerimizin PKK sorunu var. İnşallah bu sorundan hep birlikte kurtulacağız. Düşünün, çukur siyasetiyle 10 milyar TL civarında zarar verdiler. Şimdi devletimiz, bu zararları telafi etmek için çalışmalara başlıyor. Pazar günü, Sayın Başbakanımız, bölgeyle ilgili çok kapsamlı bir paket açıklayacak. 1,4 milyar TL değerinde yatırımın da temelini atacak. İnşallah, sadece bir sene içinde, evi yıkılan kardeşlerimizin tamamına yeni evlerini teslim edeceğiz. Yapacağımız çalışmalarla, Siirt’in, bölgenin ve Türkiye’nin çehresi değişmeye devam edecek."

 

İstişare toplantısında, sanayici ve işadamları sorun ve taleplerini Bakan özlü ve diğer yetkililere soru-cevap şeklinde iletmelerinin ardından toplantı sona erdi.

 

Bu haber toplam 1343 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim