• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • Siirt 10 °C

Bakan Kılıç 4. Siirt Kitap Fuarında

Bakan Kılıç 4. Siirt Kitap Fuarında
Sporcu Kamp Eğitim Merkezinin temel atma törenine katılmak üzere ilimize gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kurtalan Belediye Başkanlığı tarafından özel bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda; STK’lar, işadamları ve kanaat önderleri ile b

Sporcu Kamp Eğitim Merkezinin temel atma törenine katılmak üzere ilimize gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kurtalan Belediye Başkanlığı tarafından özel bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda; STK’lar, işadamları ve kanaat önderleri ile bir araya geldi.

VALİLİĞİMİZİ ZİYARET ETTİ

Kurtalan'dan Siirt’te geçen Bakan Kılıç,  Valimiz Mustafa Tutulmaz’ı ziyaret etti.

Valilik önünde protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Kılıç, şeref defterini imzaladıktan sonra valilik makamına geçti.

Vali  Mustafa Tutulmaz’dan brifing alan Bakan Kılıç, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

Siirt'te ve ilçelerinde büyük yatırımlar yapılmaktadır. Bakanlık olarak geçen yıl 13 halı saha yaptık, inşaatı devam eden yüzme havuzumuz var. İnşallah o da hızlı bir şekilde tamamlanacak. Gençlik Merkezimizin faaliyetleri gerçekten en üst seviyede, Özelikle lisanslı ve aktif sporcu sayınının artması yönündeki çalışmaları hızlandırmamız gerekiyor." dedi.

Vali Tutulmaz ziyaret anısına, İbrahim Hakkı Hazretleri tarafından 1700'lü yıllarda çizilen dünya haritasının yer aldığı bir tabloyu Bakan Kılıç'a hediye etti.

BAKAN KILIÇ 4. SİİRT KİTAP FUARINDA

Valilik ziyaretini tamamlayan Bakan Kılıç ve beraberindekiler daha sonra Siirt Valiliği himayelerinde Siirt Belediyesince desteklenen ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen Siirt Kitap Fuarı'nı ziyaret etti.

Stantları gezerek, yayınevleri ve diğer yetkililerden bilgi alan Bakan Kılıç, çocuklara ve gençlerle sohbet ederek, kendilerine Kitap hediye çeki ile çeşitli oyuncaklar hediye etti.

60 YATAKLI SPORCU KAMP EĞİTİM MERKEZİ TEMELLİ TÖRENLE ATILDI

Kitap Fuarının ardından Bakan Kılıç ve beraberindeki heyet, Sporcu Kamp Eğitim Merkezi temel atma törenine katıldı. Amatör Spor Kulüplerine ve sporculara malzeme dağıtıldı.

Bakan Kılıç, Siirt ilimizde 60 yataklı içinde açık-kapalı tenis kortu bulunan sporcu kamp eğitim merkezinin yaklaşık 7 milyon Tl’ye mal olacağını belirterek, hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Yardımların genişleyerek devam ettiğini kaydeden Bakan Kılıç, her sene kulüplere malzeme desteğinde bulunan Bakanlığımızın, 2017 yılında kulüp ve sporculara toplam 26 milyon 810 bin lira değerinde malzeme yardımı yapacak. Bugünde ilk yardımı Siirt’ten başlatıyoruz.’ dedi.

Temel atma töreninin ardından, sporculara ve kulüplere malzeme dağıtımı ile buradaki program sona erdi.

Daha sonra Bakan Kılıç, Siirt üniversitesinde düzenlenen “Genç Kürsü” programına katılarak, gençlerle söyleşi yaptı, soruları cevapladı.

 

Bu haber toplam 1442 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim