• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • Siirt 10 °C

Bakan Yardımcısı Ersoy, Maden Faciası Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

Bakan Yardımcısı Ersoy, Maden Faciası Bölgesinde İncelemelerde Bulundu
Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde özel Maden Ocağında 17 Kasım'da meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 4 işçi için AFAD koordinesinde yürütülen arama çalışmaları aralıksız sürüyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, beraberinde Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Başbakanlık Afet ve Acil Yönetimi (AFAD) Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden ile heyelanın meydana geldiği alanda incelemelerde bulundu, enkaz altındaki işçiler için yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Göçük altında kalanların yakınlarıyla da görüşen Bakan Yardımcısı Ersoy, daha sonra burada oluşturulan kriz masasına geçerek görevlilerden, son çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Yardımcısı Ersoy, burada yaptığı açıklamada, “toprak altında kalan 4 işçinin bulunması için tüm imkanların seferber edildiğini, son işçi kurtarılana kadar çalışmaların aynı kararlılıkla ve aynı hızla devam edecektir." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından vatandaşlara olay mahallinde, evlerinde, taziye evlerinde, hastanelerde ve ihtiyaç duydukları her yerde her türlü sosyal desteğin verildiğini ifade eden Bakan Yardımcısı Ersoy, devletin sıcak, merhametli yüzünü manevi anlamda hissetmelerini sağlamak için 24 saat esasına göre hizmet vermeye ve vatandaşların yanında olmaya gayret gösterdiklerini aktardı.

Bakan Yardımcısı Ersoy sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada gerek Sağlık Bakanlığımızdan AFAD'a kadar ülkemizin bütün kamu ve kuruluşları gerekse Valimiz öncülüğünde Siirt'teki bütün kamu görevlilerimiz bu seferberliğin içinde üzerlerine düşen görevi yapıyorlar. Yine başta Kızılay olmak üzere sivil toplum kuruluşlarımız da her türlü hassasiyeti gösteriyorlar. Vatandaşlarımız da gösterilen bu ilgiden son derece memnunlar. Kendilerini de ziyaret ettik ve başsağlığı dileklerimizi belirttik. Bizden memnuniyetlerini dile getirdiler. Vatandaşlara bu memnuniyeti yaşatan başta arama kurtarma ekibi AFAD'a, Valimize ve bütün kamu görevlilerine canı gönülden teşekkür ediyoruz.”
 
Vali Tutulmaz da olayın meydana geldiği günden bu yana devletin tüm imkânlarının kullanıldığını söyledi.

Çalışmaların her aşamasında Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve bakanların destek verdiğine işaret eden Vali Tutulmaz, "Allah'ın izniyle en kısa sürede çalışmaları sonlandıracağız. Gece gündüz 24 saat esasına göre çalışıyoruz. Tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Meteoroloji çarşamba gününden itibaren yağış ihtimalinin yüksek olduğunu bildiriyor. İnşallah biz o güne kadar arama ve kurtarmayı sonlandırmayı düşünüyoruz. Gece gündüz ara vermeden, daha çok araçla bu çalışmaları sonlandırmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

AFAD Başkan Vekili Bilden ise 24 saat esasına göre yürütülen çalışmalarla toprak altındaki 4 işçiye ulaşmaya çalıştıklarını aktardı.

Bilden, "Toprak altındaki işçilerin yerlerini tespit ettik, haritamıza işledik. O yer tespiti çalışmalarına göre operatörlerimizi talimatlandırdık. Teknik elemanlarımız alanda en kısa sürede ulaşmayı ümit ediyoruz." diye konuştu.

AİLELERE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, beraberinde Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren ve diğer yetkililerle Şirvan ilçesindeki maden faciasında enkaz altında yaşamını yitiren Kerem Arat ve İsmail Tekin’in ailelerine taziye ziyareti gerçekleştirdi.

Bakan Yardımcısı Ersoy, Barış Mahallesi ve Kooperatif Mahallelerinde kurulu bulunan taziye evlerine gelerek, Arat ve Tekin ailelerine başsağlığı diledi. Ailelerle bir süre sohbet etti.

 

Bu haber toplam 1464 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim