• BIST 9645.02
  • Altın 2411.621
  • Dolar 32.5808
  • Euro 34.7866
  • Siirt 21 °C

Bakırhan, Katalonya parlamento başkanıyla görüştü

Bakırhan, Katalonya parlamento başkanıyla görüştü
Katalonya parlamentosunun tarafından düzenlenen “Anayasal Reform Süreci” konulu konferansa katılmak üzere İspanyanın bulunan Belediye Eş Başkanımız Tuncer Bakırhan ve beraberindeki DBP heyet Katalonya Parlamento Başkanı Carme Forcadelli Lluis ile görüştü.

13-16 Ekim tarihleri arasında İspanya’nın Kotalonya bölge parlamentosu tarafından düzenlenen “Anayasal Reform Süreci” konulu çalışma ve konferansa DBP heyeti ile birlikte Katalonya Parlamentosu tarafından davet edilen Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan ve beraberindekiler Barcelona’da çeşitli temaslarda bulundu.

Bu gün sabah saatlerinde ilk olarak Katalonya’da bulunan belediyeleri için faaliyet yürüten Fons Catala Kalkınma Kooperatifi Koordinatörü David Minoves i Llucia ve Afrika, Akdeniz ve Asya Sorumlusu Joan Ribas Sebastian ile görüşen heyet Eş Bakan Bakırhan ve beraberindekiler,  Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği (GABB) ile ortak projelerin yürütülmesi ve dayanışmanın artırılması konularını görüştü.

Bakırhan ve beraberindekiler öğle saatlerinde dünya üzerinde devleti olmayan başkan ulus, etnik azınlıklar konusunda faaliyet yürüten CİEMEN adlı sivil toplum örgütünü ziyaret etti.

Eş başkan Bakırhan ve bareberindekiler daha sonra Barcelona’da Katalonya Parlamentosuna geçerek burada Katalonya Parlamento Başkanı Carme Forcadelli Lluis görüştü.  Yaklaşık bir saat süren ziyaret ardından Bakırhan ve beraberinkilerin Parlamento Başkanı Carme Forcadelli Lluis halkların dayanışması konusunda bilgi alış verişinds bulunduğu öğrenildi.

Bu haber toplam 1189 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim