• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Siirt 27 °C

Başbakan Ahmet Davutoğlu Siirt Mitingi

Başbakan Ahmet Davutoğlu Siirt Mitingi
Başbakan Ahmet Davutoğlu Siirt Mitingi

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Milletvekili adayları saldırıya uğruyor bu aydınlardan ses gelmiyor ama HDP söz konusu olduğunda bütün bu gruplar birleşiyor. Bir bakıyorsunuz paralelcilerin yayın organlarında Kılıçdaroğlu CHP, HDP, MHP ve üç örgüt Kandil, Paralel ve DHKP'C birleşti. Kime karşı birleştiler AK Parti'ye karşı. AK Parti'nin duruşuna destek verecek misiniz? Bakınız üç günce Hakkari Yüksekova Havalimanını açtık ama bu havalimanı iki yıl gecikmeli açıldı. Sebebi ise terör örgütünün saldırıları. Demirtaş keşke bizde açılışta olsaydık demiş keşke sende yürek olsaydı da şiddete yer yok diyebilseydin. Bizde öyle bir yürek var ki herkesi içine alır. 

Onlar çözüm sürecini engellemeye çalışır ama AK Parti çözüm sürecinin mimarı ve garantisidir. Olağanüstü hali kim kaldırdı, Kürtçe üzerindeki yasakları kim kaldırdı? Bugün bize karşı olanlar bile burada Kürtçe propaganda yapabiliyor? Dün açıklama yapan aydınlar duysun. Türkiye'ye özgürlükleri im getirdi, darbeye karşı dimdik kim durdu? Bizim için bütün vatandaşlarımız azizdir. 

Bizim evimize sınırımıza kim gelirse gelsin onun aidiyetine bakmayız. Kapımızı sonuna kadar açar bağrımıza başarısız. Kobani olayları olana kadar Esed ile işbirliği yapan HDP bir anda Kobani'de tavır değiştirdi. biz üç gün için 180 bin kardeşimizi ülkemize aldık. Şimdi Kılıçdaroğlu hepsini geri göndereceğim diyor HDP ise hayır demiyor. Bir biz diyoruz biz kimseyi geri göndermeyiz. Yetimleri öksüzleri terk etmeyiz. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2753 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim