• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Siirt 17 °C

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz Siirt'e Geldi

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz Siirt'e Geldi
Güneydoğu ziyareti kapsamında Siirt ilinde bir takım incelemelerde bulunan Başbakan yardımcısı Cevdet Yılmaz ilimizi ziyaret etti.

Siirt'te ziyaretlerini sürdüren Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, MHP ve HDP'nin derdinin CHP'yi iktidara ortak yapmak olduğunu kaydetti.

Çeşitli açılış, ziyaret ve temaslarda bulunmak amacıyla bugün Siirt'te gelen Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti seçim bürosunu ziyaret etti. Vatandaşlara hitaben konuşan Yılmaz, Türkiye'de güçlü ve istikrarlı bir yönetimin AK Parti'nin tek başına iktidarının devam etmesi ile mümkün olacağını belirterek, birilerinin bunu engellemeye çalıştığını ifade etti. Partisinin 7 Haziran'dan sonra koalisyon görüşmeleri yaptığını anımsatan Yılmaz, "CHP'ye gittik. Mecburen tek başına iktidarı kuramayınca onlara gittik, siyasi sorumluluğumuzla birlikte. Ama anlaşamadık. Bir reform hükümeti önerdik, bunu ret ettiler. Ama Dikkat edin çok ibret vericidir; MHP'ye gittik. Sayın Bahçeli hiçbir teklifimize 'evet' demedi. Sayın Bahçeli, ona 'hayır', buna 'hayır', şuna 'hayır' dedi. Peki, 'Ne yapalım' dedik? 'CHP'ye gidin koalisyon yapın' dediler. Peki, HDP ne dedi bize? HDP'de başından itibaren 'seni başkan yaptırmayacağız' dedi. Adeta bu bölgeye hizmet yapan bir partiyi bölgede düşman yaptı. Olmadık hakaretler, olmadık karşı çıkışlarda bulundu. Peki, 'Ne yapalım' dedik HDP'ye, o da MHP gibi ne dediyse biliyor musunuz? HDP'de MHP'nin aynısını söyledi, 'Gidin CHP ile koalisyon kurum' dedi. Sizin milletvekili sayınız yetiyor. HDP'nin de MHP'nin yetiyor. Peki bir parti niçin kurulur? İktidara gelmek için, ülkeyi yönetmek için. Demek ki sizin ülkeyi yönetmek gibi bir derdiniz yok, sizin derdiniz ne biliyor musunuz? Sizin derdiniz AK Parti'yi iktidardan düşürüp, CHP'yi iktidara ortak yapmaktır. Sizin derdiniz budur" dedi.

"TERÖR GENÇLERİN GELECEĞİNİ KARARTIYOR"

Terör olaylarına değinen Başbakan Yardımcısı Yılmaz, "Terör kalkınmanın da düşmanıdır demokrasinin de düşmanıdır. İkisine de zarar verir. Gelişmemize ve kalkınmamıza zarar verir. İnsanların özgürlüklerini yaşamasına zarar verir. El birliğiyle karşı çıkmamız lazım. Bütün partilerin de burada sorumluluk üstlenmesi gerekir. Tüm partililer, sivil toplum kuruluşları, medya, herkes bu konuda net bir tavır sergilemeli. Artık yeter, bu kadar zarar verdiğiniz bu bölgeye. En fazla zararı da kime veriyor biliyor musunuz? Kürt halkına ve gençlere. Gençlerin geleceğini karartıyor. Buna engel olmalıyız. Biz yeni seçim beyannamemizde ne diyoruz? Özellikle gençlere dönük yeni tekliflerimiz var. Bir defa diyoruz ki gençlere bedava internet. Diğer taraftan bir genci bir işletme işe mi aldı, bir yıl ücretini biz ödüyoruz. Bir iş yeri kuracak gençlerimize 50 bin lira hibe, işini geliştirecek gençlere 100 bin liraya kadar faizsiz kredi veriyoruz. Bunları uygulamaya koyacağız. GENÇDES diye bir program başlatıyoruz. Gençlerin sanatsal, kültürel ve sportif bir takım projelerine destekler sağlayacağız. Yaşlılarımızı da unutmadık, emeklilerimize daha önce vermiştik bir artış. Onun üzerine yıllık bin 200 lira da zam yapacağız. Bunun dışında çok sayıda vaadimiz ve projelerimiz var. Ancak bütün bunları gerçekleştirebilmemiz için ne diyoruz? 1 Kasım'da 'Tek başına iş başına' diyoruz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkalım ve 1 Kasım'da sandıkların başına gidelim, sandıkları patlatalım diyoruz inşallah" diye konuştu.

Bu haber toplam 1971 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim