• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Siirt 11 °C

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık Siirt'te

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık Siirt'te
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Siirt’e geldi.

Batman'dan karayoluyla kente gelen Işık, Siirt Valiliğini ziyaret etti.

 
Valilik bahçesinde Vali Ali Fuat Atik, kurum Müdürleri tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Işık, Valilik şeref defterini imzaladı.
 
Vali Ali Fuat Atik ile bir süre görüşen Başbakan Yardımcısı Işık, Vali Atik’ten ilde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
Vali Atik, ziyaret anısına, Başbakan Yardımcısı Işık’a üzerinde şanlı Türk Bayrağı işlemeli Siirt’e özgü bir tiftik battaniyesi hediye etti.
 
Valilik Makamında Gazetecilerin sorularını cevaplayarak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan yardımcısı Işık, “ABD'deki Hakan Atilla davasına ilişkin, "Bu dava baştan beri siyasi davadır, hukuk davası değildir. Eğer hukuk davası olsaydı eldeki delillerle böyle bir kararın alınması mümkün olmazdı." dedi.
 
Kentte farklı etnik yapıların kardeşçe birlik içerisinde yaşadığını belirterek, ildeki kamu yatırımlarını değerlendirmek ve bundan sonra yapılacak çalışmalar belirlemek için kentte geldiğini belirten Bakan Işık, “Devletin ve hükümetin çok yoğun bir şekilde terörle mücadele yürüttüğünü dile getiren Işık, terörle mücadelede en başarılı dönemi yaşadıklarını, terör örgütünün üst üste verdiği ağır kayıplarla eylem yapamaz noktaya geldiğini” belitti.
 
İran'da yaşanan olaylara ilişkin soru üzerine ise Işık, İran'da başta ekonomik taleplerle başlayan gösterilerde halkın sesine kulak vermenin hükümetin görevi olduğuna dikkati çekti.
 
Halkın ekonomik şartları düzeltmek için yaptığı gösterileri meşru zeminde kaldığı sürece farklı değerlendirmeye tabi tutmamak gerektiğinin altını çizen Işık, "Ama işin içine İsrail gibi farklı mihraklar girince olay kendi mecrasından çıkar. Bölgede yeterince problem var. İran'ın dış müdahaleyle içeriden karıştırılması Türkiye olarak bizim kabul edebileceğimiz bir durum değildir. Bu halkın taleplerini örtmemeli ama dış müdahaleyle bir ülkenin içerisinin karıştırılmasına müsaade edilmemelidir." ifadelerini kullandı.
 
Başbakan Yardımcısı Işık,”Türkiye'nin ihracat pazarlarında yaşanan büyük sıkıntılara rağmen Türkiye'nin 2017 yılında 157 milyar dolara ulaşmasının büyük bir başarı olduğunu aktararak, Türkiye'nin önünün açık olduğunu’ söyledi.
 
Başbakan yardımcısı Işık daha sonra valilik çok amaçlı toplantı salonunda kentin sosyo-ekonomik yapısı, yatırım ve projeler konulu geniş katılımlı bir toplantı düzenledi.
 
Siirt valiliğinde incelemelerini tamamlayan Başbakan yardımcısı Işık, Vali Ali Fuat Atik ile birlikte Siirt Belediye Başkanlığını ziyaret ederek, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın’dan kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
Işık, burada yaptığı konuşmada, bir süre önce halk için belediyelere gönderilen kaynakların terör örgütü PKK'ya aktarıldığının tespit edildiğini belirterek, bu nedenle belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine görevlendirme yapıldığını anımsattı.
 
Başbakan Yardımcısı Işık, görevlendirme sonucunda Siirt'in hak ettiği hizmetleri yoğun şekilde almaya başladığını belirterek,  "Terör örgütünün finansmanında doğrudan ya da dolaylı belediyelerin karışması asla kabul edilemez." dedi.
 
Başbakan Yardımcısı Işık, daha sonra özel bir Otelde Kentteki sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleri ile bir araya geldi.
 
Temas ve incelemelerini Tillo ilçesinde sürdüren Başbakan Yardımcısı Işık, İbrahim Hakkı Hazretleri Müzesini ziyaret ederek, inceledi. Müze yetkililerden bilgi alan Bakan Işık, daha sonra İbrahim Hakkı Hazretlerini türbesini ziyaret etti.

Bu haber toplam 1195 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim