• BIST 9909.56
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Siirt 30 °C

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Siirt'te göçük alanında

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Siirt'te göçük alanında
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, göçük altında kalan 16 işçiden 8’inin cesedine ulaşıldığı Siirt’in Şirvan ilçesindeki bakır madeni ocağına gelerek, alanda incelemelerde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, beraberinde Vali Mustafa Tutulmaz ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ile Şirvan ilçesinde maden faciasının yaşandığı bölgeye geçerek, burada AFAD, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), Türk Kızılayı ve jandarmanın çalışmalarının koordine edildiği Kriz Yönetim Merkezi'nde kurtarma çalışmaları hakkında brifing aldı.

ziyaret.jpg

 

Enkaz altında kalan işçilerin yakınlarıyla görüşen Başbakan Yardımcısı Kaynak, maden faciasının yaşandığı enkaz kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi. Yetkililerden bilgi aldı.

 

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak,"Son kardeşimiz çıkana kadar, çalışmalarımız aralıksız sürecek.” dedi.

Türkiye’nin çeşitli kentlerinde arama, kurtarma eğitimi almış 8 köpeğin göçük alanına getirilerek tarama yapacağını anlatan Kaynak, "Yarın erken saatte çalışmalar kısa süre için durdurulacak ve eğitim almış köpeklerimiz, bu sahayı yeniden tarayacaklar. Bunun dışında hangi teknolojik imkanlar daha varsa, biz arkadaşlarımızla bunları değerlendirdik. Bizim bildiğimiz bütün imkanlar kullanıldı ama hangi başka imkanlar varsa, onları da devreye sokacağız. Haritaya göre çok teknik ve ileri düzeyde çalışıldığı anlaşılıyor" dedi.

 

veysicim.jpg

Ailelerimizin acıları büyük, bu sebeple psikososyal destekler, gıda ve barınma desteği sağlandığını kaydeden Başbakan yardımcısı Kaynak; “Buradan ailelere şunu söylemek isterim, hiçbir şey kaybettiğimiz canları geri getiremez, arkada bıraktıklarının her türlü ihtiyacı karşılanacaktır. Önümüzdeki 4-5 gün içerisinde ailelerde o endişeyi gördüm bir yağmur yağma ihtimali olursa çalışmalar durur mu yeni bir heyalan oluşur mu diye. Metoorolji araştırma yaptırdım önümüzdeki 4-5 gün içerisinde yağış ihtimali gözükmüyor. Ama bizim kararımız oradaki son bedene ulaşıncaya kadar bu çalışmaların sürmesidir. Son kişinin enkaz altından çıkarılmasını sağlayıncaya kadar hükümet olarak burada olacağız. Ben birazdan ailelerle de buluşacağım. Hukukun bu kardeşlerimizin yakınlarına tanıdığı haklar var ancak şurasını garanti ederim ben. Eğer sorumlulardan tapsis edilemezse devletimiz bu ödemeyi yapar, ilgilisinden icra eder. Bundan yana kaygıları olmasın." diye konuştu.

Şirvan Maden Köyünde incelemelerinin ardından il merkezine geçen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Siirt'in Şirvan ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden kamyon şoförü Abdulbaki Aydın'ın yoğun bakım servisinde tedavisi süren 40 günlük bebeğini ziyaret etti. Şirvan'daki maden faciasında yaşamını yitiren Abdulbaki Aydın'ın 40 günlük bebeği Veysel'in sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Kaynak,  Aydın'ın eşi Mukadder Aydın  ile görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.


Daha sonra Ulu Cami'de incelemelerde bulunan Kaynak, İl Müftüsü Faruk Arvas ve cami görevlileri tarafından bilgilendirildi. Cami ziyaretinin ardından bir esnafın çay daveti üzerine iş yerine geçen Kaynak, esnaf ile sohbet etti.


Siirt merkezde bulunan bir vakıf arazisinde de incelemeler yapan Kaynak, burada engelli bir vatandaşın tekerlekli sandalye talebi üzerine yardım için Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık'a talimat verdi.

 

Başbakan Yardımcısı Kaybnak, beraberinde Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve diğer yetkililerle Şirvan ilçesindeki maden faciasında enkaz altında yaşamını yitiren Sedat Bulut ve Reşit Can’ın ailesine taziye ziyareti gerçekleştirdi.

Başbakan yardımcısı Kaynak, ailelere ve faciada hayatını kaybedenlere başsağlığı ve sabır dileyerek, ailelerle bir süre sohbet etti.

 

Başbakan yardımcısı Kaynak, AK Parti Siirt İl Başkanlığı'nı ziyaret ettikten sonra ilimizden ayrıldı.

 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1719 defa okunmuştur
Etiketler:
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim