• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • Siirt 8 °C

Başkan Vekili Taşkın “Rojeva Taybet “ Programına Konuk Oldu

Başkan Vekili Taşkın “Rojeva Taybet “ Programına Konuk Oldu
Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, TRT Kurdi televizyonunda yayınlanan "Rojeva Taybet" programında Siirt belediyesin yatırımları ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, TRT Kurdi televizyonunda yayınlanan "Rojeva Taybet" programında Siirt belediyesin yatırımları ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt’te yapılan ve yapılacak çalışma ve projeler hakkında bilgi verdi.

Başkan Vekili Taşkın, kaynakların doğrudan hizmete yansıtıldığı kentte altyapıdan üst yapıya, temizlikten ulaşıma, peyzajdan sosyal tesislere kadar tam anlamıyla bir dönüşüm yaşandığını anlattı.

Belediye Başkan Vekili Taşkın, Siirt'te hayata geçirdikleri projeleri ile kent için hedeflerini anlatarak, Siirt'te belediyenin kaynaklarını halka hizmet olarak yansıttıklarını anlatan Taşkın, öz kaynakların yanı sıra "kardeş belediye" olarak seçilen Gaziantep'in Şahinbey Belediyesinin yanı sıra İstanbul, Konya ve Sakarya Büyükşehir belediyelerinin de desteğiyle Siirtlileri hizmetle buluşturduklarını söyledi.

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, vatandaşın hizmetlerin en iyisini hak ettiğini, bu bilinçle çalışmalarını yürütmeye gayret ettiklerini anlatarak, Doğumdan ölüme kadar vatandaşımızın yanında olduklarını, Belediye bünyesinde yeni doğan çocuklara yeni doğan paketleri ulaştırdıklarını, sağlık alanında danışmanlık yaptıklarını. Askere giden gençlere asker paketi hediye ettiklerini ve kendilerine nakdi yardım yaptıklarını anlatan Başkan Taşkın. Yeni evlenen çiftlere belki de ilk hediye paketi ile destek çıktıklarını, Yaşlılara, bakıma muhtaçlara destek sunduklarını, engelli vatandaşlara şarj istasyonu kurduklarını. Vatandaşımız için yakınlarının vefat etmesi durumunda kefen, mezar kazma, cenaze nakil, imam görevlendirme çalışmalarını yürüttüklerini. Taziye evlerinde çay ve şeker ihtiyaçlarını karşıladıklarını anlattı.

Yeni yapılacak olan projeler hakkında da bilgiler veren belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt’in en büyük eksikliklerinden biri olan Mezbaha yapım çalışmalarının başladığını belirtti. Yapımına başlanan Mezbaha projesinin 10 dönüm arazi üzerinde kurulacağını belirten Başkan Vekili Taşkın, Günlük 400 küçükbaş, 100 büyükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olacak yeni mezbaha, Siirt ve çevresindeki hayvan üreticileri ile et işletmecilerinin ihtiyacını karşılayacak.  İçinde otomatik kesim sistemi ve soğuk hava depolarının da olacağı Yeni Modern Mezbaha Siirt’in en büyük sorununu ortadan kaldırmış olacak. Temel kazma işiyle başlayan proje 250 iş günde teslim edilecek dedi.

Bayanlara özel Hanımlar Merkezi çalışmalarının da tamamlandığını ifade eden Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, “Hanımlara yönelik içinde yüzme havuzu, spor tesisi bulunan kültür merkezinin projesi hazırlandı ve ihale aşamasına geçildi. Yakın zamanda çalışmalar başlayacaktır. Başkan Vekili Taşkın, Yeni İtfaiye binasının yapım çalışmaları ve Kızlar tepesi Parkında değişim son sürat devam ediyor. Bu yıl içerisinde yeşil alanlarımızı çoğaltıyoruz. Siirt genelinde toplam 22 adet yeni park projesini hayata geçireceğiz. Ayrıca İlimizin ihtiyacını gidermek amaçlı 4 katlı otopark, düğün salonu, evlendirme dairesi ve restaurant yapılması planlanlıyoruz. Şehir merkezinde ana anterlerde (kurtalan cad. ihsantan bulvarı yeni hastane cad. aydınlar caddesi) dekoratif aydınlatma ile aydınlatılması çalışmalarına yakın zamanda başlayacağız” dedi.

Bu haber toplam 1716 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim