• BIST 9079.97
  • Altın 2323.978
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9394
  • Siirt 10 °C

Bedelli askerliğe başvuru sayısını bakan beyan etti!

Bedelli askerliğe başvuru sayısını bakan beyan etti!
Bedelli askerliğe başvuru sayısını bakan beyan etti!Bedelli askerliğe kaç kişi başvurdu?İşte rakamlar..Bedelli askerliğe kaç kişinin başvuru yaptığını bakan İsmet Yılmaz beyan etti.

Bedelli askerliğe başvuru sayısını bakan beyan etti!MİLLİ Savunma Bakanı  İsmet Yılmaz, Türkiye’de 200 bin 338 kişinin bedelli askerliğe başvurduğunu ifade ederek, "Biz bu rakamı beklemiyorduk" dedi.

 

Sivas’ta bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz kentteki, ARİFAN İlim ve Kültür Derneği’ni ziyaret etti. Burada basın mensuplarının bedelli  askerlik konusundaki sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, "En son bana verilen bilgiye göre başvuru 200 bin 338 rakamına ulaştı. Dolayısıyla biz 200 bin rakamını beklemiyorduk. Bu çok iyi bir rakam. Ve yine bir kez daha söylüyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin güçlenmesi için, emniyet, güvenlik güçlerimizin, teknik imkanlarını, kabiliyetlerini artırmak için Savunma Sanayi Fonu’na gidiyor bu kaynak. Destek veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu bir seçenekti. Bu seçeneği kullanmayıp da Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bedenen katılmak istiyorum diyenlere de teşekkür ediyorum. Şunu herkes bilmeli ki Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hem bedenen, hem askere ihtiyacı var hemde mali olarak teknik kabiliyetlerini geliştirmeye ihtiyacı var. Biri diğerinin alternatifi değildir. Bu iki sistemin de arada götürülmesi lazımdır. Böyle olursa Türkiye’nin yarını bugününden daha güçlü olacaktır. Emniyet güçlerimiz kendi eksikliklerini gidereceklerdir diyor ve hayırlı, uğurlu olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2478 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim